"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Arkitektur och staden - för en annan framtid

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2023

Om kursen

En viktig uppgift för arkitekter är att utveckla de praktiska och teoretiska alternativen för att samhällen ska kunna förstå och möta samtidens och framtidens olika utmaningar. I denna nybörjarkurs kommer du att få utforska historiska och nutida exempel på hur arkitektur kan spela en viktig roll för att skapa relevanta lösningar på samhälleliga utmaningar. I kursen kommer vi att titta på hur arkitekter genom sina modeller, byggnader, städer och landskap påverkar vår förståelse av den värld vi lever i.

Du kommer att få undersöka hur din upplevelse av byggnader i din omgivning hänger ihop med de intentioner och målsättningar som de som ritade dessa byggnader hade, men också hur du kan förstå dig själv som en aktör i utformningen av den värld du lever i.

Kursen ger en övergripande förståelse för motiv som ligger till grund för arkitektoniska lösningar och idéer och ger dig som student också möjlighet att reflektera över arkitekturens roll och ansvar i förhållande till framtidens utmaningar.

Anmälan och behörighet

Arkitektur och staden - för en annan framtid, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

28 augusti 2023

Slutar

14 januari 2024

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Upplägg för distanskurs

Kursen ges helt online både via direkt undervisning (synkron) och inspelad undervisning (asynkron), inklusive föreläsningar, seminarier och handledning i små grupper. Undervisande lärare representerar en bredd av ämneskunskap inom Arkitekthögskolan i Umeå.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 400 kr. Total studieavgift: 23 400 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-52608

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 april 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Arkitekthögskolan
Kontaktpersoner för kursen är:
Christina Sander Nordin, studieadministratör