Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Avancerad infektionsepidemiologi och One Health Response

Vi gratulerar dig till en utbildningsplats på kursen Avancerad Infektionsepidemiologi och One Health Response 7,5 hp vid Institutionen för Klinisk Mikrobiologi, Medicinska Fakulteten, Umeå Universitet. Kursen startar torsdag den 24 mars, 2022 och genomförs digitalt på distans via Zoom. Kursen ges på engelska.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Bekräfta gärna att du har för avsikt att gå kursen med ett email till osama.a.hassan@umu.se senast den 31  januari. När du blev antagen på kursen fick du ett umu-id, kom ihåg att aktivera detta för att komma åt universitets digitala tjänster, tex. kursplatsformen Canvas. Registrering på kursen görs på introduktionsdagen (03-24-2022) som är obligatorisk. Om du missar introduktionsdagen på grund av sjukdom eller någon annan anledning blir du inte anmäld till kursen om du inte mailar kursledaren.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-03-24

  Tid: Meddelas senare

  Plats: ZOOM

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Sammanfattning av de viktiga datumen för kursen

  31 januari: Ett email till Osama för att bekräfta igen din plats som är obligatorisk
  24 mars: Introduktionsdagen som är obligatorisk
  24 mars: Anmälan på kursen som är obligatorisk
  24 mars: Tillgång till kursplattformen, Canvas (oregistrerad student tas bort från kurssajten)
  17 februari: Preliminärt schema
  17 februari: Information om kurslitteraturen
   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen är interaktiv och består av liveföreläsningar, seminarier, fallstudier, gruppdiskussioner och läsning av vetenskapliga artiklar. Vi uppmuntrar dig att delta i liveföreläsningarna för att berika diskussionen och vi har en aktiv inlärningsmiljö. Seminarier, fallstudier, gruppdiskussioner är obligatoriska. Om du inte har möjlighet att delta vid några av dessa tillfällen måste du ha en diskussion med kursledningen om hur du ska kunna erhålla motsvarande kunskap.

  Kursplattformen är på Canvas, där schema, kursplan, och handouts laddas upp. Du får tillgång till Canvas närmare kursstart.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursledare
  Osama Ahmed Hassan (PhD), Institutionen för klinisk mikrobiologi
  osama.a.hassan@umu.se

  Magnus Evander (PhD), Institutionen för klinisk mikrobiologi
  magnus.evander@umu.se

  Kursadministratör
  Kristina Thelin, Institutionen för klinisk mikrobiologi
  kristina.thelin@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)