Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Avancerad sannolikhetsteori

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2021

Om kursen

I kursen behandlas en fördjupning av grunderna i sannolikhetsteori. Detta omfattar viktiga begrepp, resultat och bevis i måtteoretisk sannolikhetsteori med betoning på statistik, sannolikhetsrum och slumpelement, integration och derivering, fördelningar och deras egenskaper, betingade väntevärden och asymptotisk teori. I kursen ingår ett stort antal övningar som innehåller många ytterligare resultat.

Anmälan och behörighet

Avancerad sannolikhetsteori, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 november 2021

Slutar

16 januari 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp inkluderande 7.5 hp i sannolikhetsteori på avancerad nivå eller motsvarande kunskaper. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Platsgaranti Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-58207

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare Lars-Daniel Öhman