Hoppa direkt till innehållet
printicon

Avancerat digitalt foto för portfolio

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursens tar upp avancerade metoder och färdigheter i digital fotografering och bildbearbetning. Under kursen produceras bilder med sådan kvalité att de kan utgöra basen i en professionell fotografisk portfölj, en portfolio. Tekniker för fotografering av olika motiv under varierande ljusförhållanden. Redigering av bilder med tekniker som panoramastitch, HDR, avancerad skärpning, brusreducering, retusch samt korrigering av objektivfel. Fotografisk estetik samt olika sätt att presentera bilder.
Kursen består av fyra delar: planering och uppbyggnad av portfolio, kamerateknik, redigeringsteknik samt fotografisk estetik. Kursen vänder sig till studenter som redan behärskar grunderna i fotografering och bildbearbetning.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen

Kontaktperson för kursen är:
Per Kvarnbrink