Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Barns och ungas identitetsskapande på nätet

Vi som hälsar er välkomna till kursen heter Camilla Hällgren och Siv Johansson och är kursansvariga för denna kurs, som ges vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap. Här hittar du information om vad du behöver göra för att kunna börja kursen. Om du har funderingar utöver den information som finns här, är du välkommen att höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet på sidan. Vi ser fram emot en lärorik och intressant vårtermin tillsammans med er. Vi ses i januari!

Så här börjar du

Om kursen

 • Kursens innehåll

  Kursen ger dig möjligheter till att på vetenskapliga grunder fördjupa dina kunskaper om barns och ungas identitetsskapande i sociala sammanhang på nätet. Om identitet kan sägas vara svaret på fråga om vem du tänker att du är – vad är då betydelsefullt när barn och unga skapar sina identiteter? Och vad betyder sociala medier i detta sammanhang?

  Fäll ihop
 • Kursens moment

  Kursen består av två moment:

  I det första momentet behandlas begreppen identitet och identitetsskapande. Momentet syftar till att nyansera och fördjupa kunskaper om den teoretiska och praktiska komplexitet som identitet och identitetsskapande omges av. I momentet behandlas allmänna uppfattningar och erfarenheter samt teorier om identitet, från olika forskningsperspektiv. I momentet behandlas därtill frågor som: Vad betyder digitalisering av sociala interaktioner för barns och ungas identitetsskapande? Hur samverkar deras identitetsskapande med exempelvis lärande? Vad innebär ett professionellt, pedagogiskt förhållningssätt till detta?

  I det andra momentet genomför du en vetenskaplig studie som redovisas i form av en vetenskaplig rapport. Du får möjligheten att göra en studie som ska handla om en specifik händelse, företeelse eller situation på nätet med relevans för kursens innehåll. I arbetet med momentet får du både tillämpa och ytterligare fördjupa av dina kunskaper om barns och ungas identitetsskapande på nätet - med relevans för just dina specifika pedagogiska, professionella sammanhang.

  Fäll ihop
 • Kursens upplägg och kontaktinformation

  Denna kurs är helt på distans, utan fysiska träffar. Detta innebär att de flesta av oss endast kommer att träffas över nätet. Under kursens gång bedriver du studierna både på egen hand och via grupparbete där du tar del av kurslitteraturen och utför kursens uppgifter. Kursen bygger mycket på deltagarnas aktiva engagemang och varje deltagares egna erfarenheter och frågor är viktiga.

  Att vara aktiv i diskussionsforum är något vi redan nu vill lyfta som en mycket viktig del för en lyckad distansutbildning. Under kursens gång kommer du säkert ha en hel del frågor och det blir ditt ansvar som student att våga fråga om hjälp. Detta kan ske genom att använda diskussionsforum. Där kan ni studenter ge varandra stöd och hjälpa varann när så är möjligt. Vi lärare tar också del av vad som skrivs i diskussionsforumen vilket innebär att vi också svarar på frågor.

  Har ni andra frågor eller funderingar kan ni också skicka e-post till någon av oss kursansvariga: Camilla Hällgren eller Siv Johansson

  Frågor av administrativ karaktär kan ni ställa till vår studieadministratör Christina Westergren.

  Återigen, varmt välkommen till kursen!
  Camilla Hällgren & Siv Johansson

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)