Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

CSS-baserad webbdesign

Välkommen till kursen CSS-baserad webbdesign, 7.5 hp! När du har tackat ja till din plats måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig i Portalen innan kursstart. Det kan du göra från och med 24/8 till och med 3/9 2017. Mer information om detta finner du längre ner i välkomstbrevet.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Är du antagen till utbildningen, men inte längre intresserad av din studieplats? Då är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast själv via Mina sidor på Antagning.se.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du registrerar dig själv på kursen i Umeå universitets Studentportal. Det är viktigt att du gör det under följande datum: 24/8 - 3/9 2017, annars riskerar du att förlora din plats på kursen.

  För att kunna registrera dig via portalen krävs det att du är antagen till kursen och att du har en så kallad CAS-användare och ett lösenord. I samband med att du fick ditt antagningsbesked, fick du också ett informationsbrev med upplysningar om hur du aktiverar denna användare. Det finns även information om detta längre ner i välkomstbrevet. På webbplatsen http://www.student.umu.se/registrering/ finns en manual om hur själva registreringen går till.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  170828

  Tid: Se schemat

  Plats: Distanskurs

  Du registrerar dig själv på kursen i Umeå universitets Studentportal. Det är viktigt att du gör det under följande datum: 24/8 - 3/9 2017, annars riskerar du att förlora din plats på kursen. Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen läses helt via nätet. Detta innebär att du kommer att bedriva dina studier via den webbaserade lärmiljön Cambro: http://www.cambro.umu.se. Lärmiljön använder vi till att genomföra alla för kursen nödvändiga aktiviteter, såsom inlämning och betygsrapportering av examinationer, information och diskussioner. Vi kommer med andra ord inte att ha några fysiska träffar.


  För att logga in i Cambro (via länken CAS-login) måste du ha aktiverat din CAS-användare. Mer information om Cambro och CAS-användaren hittar du här: http://www.student.umu.se/om-cambro. När du registrerat dig på kursen och loggat in i Cambro med din CAS-användare kommer du att se kursen "CSS-baserad webbdesign" som en valbar flik i din arbetsmiljö. Lärmiljön i Cambro öppnar i samband med kursstart.

  Fäll ihop
 • Kontaktuppgifter

  Kursansvarig:
  Johan Bodén
  johan.boden@umu.se

  Studievägledare:
  studievagledning@informatik.umu.se

  Studieadministratör:
  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera Umu-id (användarkonto)

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag vill veta mer om Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

   

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 6 september 2018
  Tid: Klockan 10.00 - 15.00

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform, kollar studentmejlen eller loggar in i Portalen. Här finns även information om bland annat service på campus och hur du bokar grupprum.

   

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen