"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Design & kläder B

  • Antal högskolepoäng 30 hp
Textilutbildningar vid Umeå universitet

Intervju med studenter på våra textilutbildningar. Lyssna på vad studenterna berättar om sina utbildningar och se miljöerna de arbetar i.

Om kursen

Kursen syftar till att fördjupa och utveckla praktiska och teoretiska kunskaper i formgivning och klädsömnad ur samhällsaktuellt och estetiskt perspektiv. Den skall inspirera till nytänkande med material och teknik, färg och form. Tyngdpunkten läggs på att utforska och utveckla idéer och att vidareutveckla förmågan att gestalta idéer till personligt uttryck. Tematiska studier och processtänkande anger färdriktningen. I kursen ingår experimenterande hantverksarbete, skissande och modeteckning, textilkunskap, mönsterkonstruktion. Kursen innehåller ett individuellt fördjupningsprojekt med en vetenskaplig bearbetning; Du kan tex välja *Undervisning & lärandeperspektiv, *Konst- kläder- gestaltning, *Entrepenörskap, *Fördjupat kollektionsarbete osv. Kursen ställer krav på förmåga till självständigt arbete. Kursen ges som fristående kurs.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Karin Ågren