Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Design för användarupplevelse

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2020

Om kursen

Kursen behandlar hur människor interagerar och kommunicerar med och genom datoriserade artefakter. Den tar ett vitt perspektiv på människa-datorinteraktion (MDI) och behandlar teorier, begrepp och modeller och deras relevans inom olika applikationsområden, inklusive social media. Under kursen behandlas vidare angreppssätt till interaktion och informationsnavigering med utgångspunkt i tekniker som exempelvis 3D-miljöer, multimodal information, informationspresentation, mobila och bärbara applikationer samt delade informationsytor. Ett genomgående drag i kursen är att fokus ligger på användarens upplevelser av interaktion i olika former. Detta kommer exempelvis till uttryck genom utformning och utvärdering av olika former av prototyper.

Parallellt med kursens upplevelsefokus innehåller kursen inslag som diskuterar olika perspektiv på och inom människa-datorinteraktion. Interaktionsdesign utgör ett av de perspektiv i vilket kursen gör en fördjupning och inkluderar en metodologisk diskussion där metoder för MDI som vetenskapligt område kontrasteras mot design- och utvecklingsrelaterade metoder för MDI som praktik och profession.  


 

Anmälan och behörighet

Design för användarupplevelse, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2020 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

31 augusti 2020

Slutar

1 november 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

För tillträde till kursen erfordras minst 90 hp i något av ämnena informationsvetenskap, informatik, datavetenskap, data- och systemvetenskap, kognitionsvetenskap eller informatik med inriktning mot digital medieproduktion, eller motsvarande behörighet. Dessutom krävs En A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr. Total studieavgift: 35 700 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-F2723

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 januari 2020. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för informatik
Kontaktperson för kursen är:
Studentsupport