Hoppa direkt till innehållet
printicon

Digital fabrikation: teknologi, hantverk och teori

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2018

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

I denna kurs introduceras och analyseras centrala företeelser och begrepp inom området digital fabrikation. Kursen behandlar digital fabrikation utifrån tre överlappande perspektiv: teknologi, hantverk och teori. Det teknologiska perspektivet lyfter fram de tekniker, begrepp och processer som möjliggör digital fabrikation (inklusive additiv och subtraktiv tillverkning, CAD/CAM). Kursens hantverksperspektiv lägger tonvikt vid de olika hantverksmässiga förmågor som kommer till uttryck i praktisk digital fabrikation för att omsätta en idé till en fysisk prototyp. Det teorifokuserande perspektivet innebär ett värderande inslag i kursen där digital fabrikation diskuteras i termer av vilka förändringar digital fabrikation kan innebära för organisationer.

 

Anmälan och behörighet

Digital fabrikation: teknologi, hantverk och teori, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2018 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2018, vecka 45

Slutar

Vecka 3, 2019

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

För att antas till kursen krävs minst 90 hp i något av ämnena ingenjörsvetenskap, design, arkitektur, informatik, ekonomi eller motsvarande. Därutöver krävs Engelska B/6.

 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-27225

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 april 2018. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för informatik
Kontaktperson för kursen är:
Studentsupport