Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Digitalt berättande och kreativt lärande

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2022

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen introducerar digitalt berättande som handlar om att kombinera berättarkonsten med användandet av modern digital teknik och media. Idag har allt fler tillgång till utrustning som kan användas för att skapa multimediala berättelser och tack vare sociala medier är möjligheten att publicera berättelserna goda. Den pedagogiska nyttan diskuteras och relateras till lärarrollen i arbetsuppgifter. Kursen ger utrymme att närma dig den form av digitalt berättande som är relevant för din pedagogiska kontext. En form av digitalt berättande som alla i kursen närmar sig är arbete med film i förskola och skola, och den studerande får kunskap om hur ett sådant arbete kan planeras. 

Kursen vänder sig i första hand till dig som är lärarstudent, arbetar som lärare i förskola/skola/högskola eller i annan pedagogisk verksamhet.

Anmälan och behörighet

Digitalt berättande och kreativt lärande, 7,5 hp

Visa tillfällen för föregående termin Vårtermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

17 januari 2022

Slutar

5 juni 2022

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs helt på distans utan sammankomster på Umeå universitet. Kursen innehåller webbaserade möten med medstudenter och lärare. Under kursen används en webbaserad lärmiljö för handledning, diskussion och distribution av kursmaterial. Kursen genomförs med stöd av fri programvara. Examination sker fortlöpande med t ex skriftliga och praktiska uppgifter och/eller deltagande i webbmöten, föreläsningar. Kursdeltagarna förväntas ha tillgång till dator eller motsvarande med internetuppkoppling. Examination sker fortlöpande genom uppgifter, och kursbetyget sätts utifrån en sammanvägd bedömning av resultatet på kursens deluppgifter.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-23147

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Christina Sander Nordin, studieadministratör