Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Död och begravning: analys av mänskliga kvarlevor och begravningsarkeologi

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Starttid Vårtermin 2022

Om kursen

Kursen ger studenten en introduktion i analys av mänskliga kvarlevor inom arkeologi, samt ger kunskaper och färdigheter om de metoder och tekniker som används för att studera mänskliga kvarlevor. Genom en blandning av föreläsningar, seminarier, praktiska övningar och laboratoriearbete undersöks ett antal teman som tillsammans representerar en bredd av samtida frågeställningar inom fysisk antropologi. 
 
Föreläsningarna och de praktiska övningarna är ger studenten en bred förståelse för hur människans inställning till hur avlidna ska behandlas har förändrats över tid, samt ge kunskaper om utgrävning, analys och bevarande av mänskliga kvarlevor.  

Kursen förenar praktiska förhållningssätt med grundläggande aspekter av mänsklig fysisk antropologi, förhistoriska och historiska begravningsseder, samt avslutas med ett fokus på moderna förhållningssätt till död, begravning och forensisk arkeologi.

Som fristående kurs är platserna begränsade och ges i mån av plats.

Anmälan och behörighet

Död och begravning: analys av mänskliga kvarlevor och begravningsarkeologi, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

17 januari 2022

Slutar

23 mars 2022

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Univ: 45 hp kurser i arkeologi eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 250 kr. Total studieavgift: 23 250 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-13005

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare för arkeologi