Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Examensarbete i företagsekonomi

Välkommen till handelshögskolan vid Umeå universitet och till en kurs inom ämnet företagsekonomi. På den här sidan kan du hitta viktig information så läs den noga.  Om du har några frågor så använda kontaktformuläret nederst på sidan.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste vara registrerad på kursen på student webben för att kunna följa den och för att kunna få dina resultat inrapporterade. Självregistreringen öppnar den 10 januari 2022 och du måste registrera dig innan midnatt den 17 januari 2022.  Om du inte registrerat dig innan sista registreringsdatum så förlorar du din plats på kursen.

  1. Aktivera din UMU-ID

  2. Läs mer om uppsatsarbetet här

  3. Kursregistrering sker på studentwebben.

  Jag har en inaktiv UMU-ID och har glömt lösenordet

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  17 januari 2022

  Tid: Se nedan

  Plats: Se nedan

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Schemat planeras tillsammans med din handledare

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursplan med litteraturlista samt kursplattformen Canvas

  Läs mer om kursinnehåll, lärandemål och examination i kursplanen.

  Kursplanen med litteraturlista hittar du i kursplanesök genom att skriva in kurskoden  2FE400.

  På den här kursen använder vi oss av lärplattformen Canvas. Logga in på Canvas med din UMU-ID. Canvas sidan publiceras senast samma dag kursen börjar. 

  Fäll ihop
 • Uppsatsmanual och instruktioner

  I  uppsatsmanualen på vår websida  hittar du viktig information om hur du skriver en uppsats, hur handledning går till och om opposition.

  Uppsatsen skrivs normalt i par med en annan student. Det är inte möjligt att skriva med någon som är registrerad på en uppsats på en annan nivå (till exemple Examensarbete 30hp och Kandidatuppsats 15hp). Det är heller inte tillåtet att skriva tillsamman med någon som är registrerad på en uppsats av annan storlek t.ex Magister-uppsats 15hp och Examensarbete 30hp).

  Använd följande två system för att förmedla till dina studiekamrater vad du vill skriva om (i fall du söker en partner) eller meddela oss direkt vem du planerar att skriva med.

  1) Research interest system (to find a thesis partner)

  2) Inform us about your formed thesis team

  Fäll ihop
 • Studentwebbsidor

  Umeå Universitets studentwebb; ett antal websidor med generell information somberör alla studenter på Umeå universitet.

  USBE studentwebb; Handelshögskolan har en egen studentwebb med specifik information för ekonomer. Där kan du hitta både uppsatsmanual, DiVA uppsatsdatabasen samt kontakt information till studievägledare och karriärvägledare. Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)