Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Extemporetillverkning av läkemedel

Välkommen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår kurs Extemporetillverkning av läkemedel  vid Umeå universitet, höstterminen 2022. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Sofia Mattson. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger 1 vecka efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du på studentwebben.

  Genom att registrera dig vid kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör Nadia Ferry Yassin på nadia.ferry@umu.se . Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-12-02

  Tid: Se välkomstbrev

  Plats: Se välkomstbrev

  Schema för kursen blir tillgängligt senast en månad innan kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkomstbrev och information från kursansvarig

  Välkommen till kursen Extemporetillverkning av läkemedel 7,5 hp!

  Du är antagen till kursen Extemporetillverkning av läkemedel vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Sofia Mattsson och är kursansvarig. Jag vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information. Om du har kommit på andra tankar och inte längre vill läsa denna kurs så hör då av dig till mig snarast (kontaktuppgifter se nedan).

  Kursstart

  Den här kursen ges på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen (Canvas). Kursen startar den 2 december 2022 och avslutas den 13 januari 2023.

  Schema för kursen blir tillgängligt senast en månad innan kursstart.

  Den första veckan ägnas åt teori med några seminarier och föreläsningar via Zoom. Zoom är det program som vi använder för att ha möten med headset och webbkamera. För att komma till mötesrummet används följande länk: https://umu.zoom.us/my/sofiamattsson. För att kunna delta i möten behöver du ladda ner programmet till din dator. Information om hur du gör det finns här: https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-for-windows/ (för PC) och https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-pa-mac-os/ (för Mac).

  Under den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du information om kursen, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. inspelade föreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar. Canvas används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig. För att komma in på lärplattformen loggar du in med ditt UmU-id (för mer information om det se nedan).

  Kurssidan i Canvas blir tillgänglig i samband med kursstart.

  Träffar under kursen

  Träffen i Umeå med laborationer äger rum vecka 50. Vi kommer att börja kl. 10.15 den 12 december och sluta senast kl. 16 den 16 december. Övriga dagar håller vi i princip på mellan 8.30 och 17. Därefter följer ytterligare en period med teori (några seminarier och föreläsningar via Zoom) och inläsning innan tentamen.

   

  Obligatoriska moment

  Obligatoriska moment under kursen är laborationer, en uppgift som redovisas skriftlig och muntligt, en skriftlig reflektionsuppgift samt salstentamen.

  Obligatoriska moment och tidpunkt
  * Laborationer i Umeå 2022-12-12 – 2022-12-16
  * Skriftlig/muntlig uppgift Under kursens gång
  * Skriftlig reflektionsuppgift Under kursens gång

  Tentamen

  Tentamen på kursen kommer att hållas 2023-01-13, kl.8-12. Det finns möjlighet att skriva tentamen vid Umeå universitet eller på ett antal utvalda lärcentra som vi har avtal med. Det går även bra att skriva på andra universitet/högskolor. En lista med godkända skrivplatser kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart.

  Anmälan till tentamen sker via en onlineblankett som kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart. I blanketten anger ni tentamensstället samt namnet på den kontaktperson som ansvarar för tentamen. Anmälan skickas in till studieadministratören senast 10 dagar innan tentamen.

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig
  Sofia Mattsson
  Tel. 090-786 65 80
  E-post: sofia.mattsson@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Kurslitteratur

  Förutom kursboken ingår två kompendier i kurslitteraturen. Dessa får ni hemskickade innan kursstart (alternativt hämtar hos studieadministratören om ni bor i Umeå).

  Kursboken är Aultons Pharmaceutics – the design and manufacture of medicines av ME Aulton och KMG Taylor, 6:e upplagan, 2021 (även tidigare upplagor går bra att använda).

  Fäll ihop
 • Hur hittar jag till universitetet?

  Hur hittar jag till universitetet?

  På Umeå universitets hemsida finns mycket bra information kring hur du hittar till universitetet och hur du hittar rätt på själva universitetsområdet. Gå in på denna länk och klicka dig vidare: www.umu.se.

  Under träffen i Umeå kommer vi att vara i KBC-huset. När du kommer in i KBC-huset går du upp för en trappa. Längre fram på höger sida finns ett café. Gå förbi caféet tills du kommer till ett trapphus. Gå upp en våning (plan 4). Laborationslokalerna ligger i korridoren rakt fram.

   

  Tips på boende i Umeå: https://www.visitumea.se/sv/bo

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)