Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Extemporetillverkning av läkemedel

Välkommen till kursen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår kurs Extemporetillverkning av läkemedel vid Umeå universitet. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Sofia Mattson. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger 1 vecka efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör Nadia Ferry Yassin på nadia.ferry@umu.se . Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-11-02

  Tid: Anges i Cambro

  Plats: https://www.cambro.umu.se/portal/site/FA019HT16-1

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information från kursansvarig

  Du är antagen till kursen Extemporetillverkning av läkemedel vid Umeå universitet. Jag som skriver det här brevet heter Sofia Mattsson och är kursansvarig. Jag vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information.

  Om du har kommit på andra tankar och inte längre vill läsa denna kurs så hör då av dig till mig snarast, e-post: sofia.mattsson@umu.se och tel: Tel. 090-786 65 80.

  Fäll ihop
 • Mera information om kursen

  Den här kursen ges på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen (Cambro).

  Kursen startar den 2 november 2020.

  De första veckorna ägnas åt teori med några seminarieträffar med mig via Zoom.

  Zoom är det program som vi använder för att ha möten med headset och webbkamera. För att komma till mötesrummet används följande länk: https://umu.zoom.us/my/sofiamattsson. För att kunna delta i möten behöver du ladda ner programmet till din dator. Information om hur du gör det finns här: https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-for-windows/ (för PC) och https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-pa-mac-os/ (för Mac).

  Under den här kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du information om kursen, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar. Cambro används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig. För att komma in på lärplattformen loggar du in med ditt UmU-id (för mer information om det se nedan). Kurssidan i Cambro blir tillgänglig i samband med kursstart.

   

  Träffar under kursen

  Träffen i Umeå äger rum vecka 48 och 49. Då har ni laborationer, föreläsningar och seminarier. Vi kommer att börja kl. 10.15 den 23 november och sluta senast kl. 16 den 27 november. Den 30 november börjar vi kl. 8.30 och vi slutar senast kl. 12 den 4 december. Övriga dagar håller vi i princip på mellan 8.30 och 17. Därefter följer ytterligare en period med teori och inläsning innan tentamen i slutet på vecka 51.

  Praktiken äger rum under perioden vecka 2 till 6 2021, på APL och sjukhusapotek (tre dagar på vartdera stället, i regel tisdag-torsdag). APL finns på orterna Stockholm och Göteborg. Sjukhusapotek som tar emot praktikanter finns på några olika orter men i dagsläget vet jag inte vilka orter som bli aktuella. Ni kommer i samband med kursstart att få önska var ni ska göra er praktik men räkna med att ni måste resa iväg den ena eller båda veckorna, det beror på vilka praktikapotek som blir aktuella denna gång. Observera att upplägget på träffen i Umeå och tentamensformen kan komma att ändras i fall omständigheterna kring Covid-19 kvarstår men vi planerar i dagsläget för att de kan genomföras som planerat.

   

  Fäll ihop
 • Information om obligatoriska moment och tentamen

  Obligatoriska moment

  Obligatoriska moment under kursen är laborationer, litteraturseminariet samt praktiken. Laborationerna måste vara godkända innan praktiken genomförs.

  • Laborationer och litteraturseminarium i Umeå, tidpunkt i Umeå 2020-11-23 – 2020-12-04
  • Praktik, tidpunkt Vecka 2-6 2021 tas i anspråk

  Tentamen

  Tentamen på kursen kommer att hållas i slutet av vecka 51 (när datum är bestämt kommer detta att meddelas).  Det finns möjlighet att skriva tentamen vid Umeå universitet eller på ett antal utvalda lärcentra som vi har avtal med. Det går även bra att skriva på andra universitet/högskolor. En lista med godkända skrivplatser kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart. Anmälan till tentamen sker till studieadministratör Nadia Ferry Yassin senast tio dagar innan tentamen (e-post: nadia.ferry@umu.se). Blankett för tentamensanmälan kommer att finnas tillgänglig i Cambro. I den uppges e-postadress till tentamensstället samt namnet på den kontaktperson som ansvarar för tentamen. 

   

  Kurslitteratur

  Förutom kursboken ingår tre kompendier i kurslitteraturen. Dessa får ni hemskickade innan kursstart (alternativt hämtar hos studieadministratören om ni bor i Umeå).

   

  Hur hittar jag till universitetet?

  På Umeå universitets hemsida finns mycket bra information kring hur du hittar till universitetet och hur du hittar rätt på själva universitetsområdet. Gå in på denna länk och klicka dig vidare: www.umu.se. Under träffen i Umeå kommer vi att vara i KBC-huset. När du kommer in i KBC-huset går du upp för en trappa. Längre fram på höger sida finns ett café. Gå förbi caféet tills du kommer till ett trapphus. Gå upp en våning (plan 4). Laborationslokalerna ligger i korridoren rakt fram.

   

  Tips på boende i Umeå: https://www.visitumea.se/sv/bo

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)