Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Farmakologi

  • Antal högskolepoäng 15 hp

Om kursen

Kursen skall ge kunskaper om läkemedelsmekanismer på cell- och organnivå, biverkningar av läkemedel, samt läkemedelsinteraktioner. Kursen behandlar även fysiologi och patofysiologi som är relevant för farmakologiska principer och resonemang.
Kursen omfattar: Basala farmakodynamiska och farmakokinetiska principer, nervsystemets farmakologi, hjärt-, kärl-, lung- samt mag-tarmkanalens farmakologi, samt introduktion till toxikologi, missbruksdroger, endokrin farmakologi, naturläkemedel, kemoterapeutika, klinisk prövning och läkemedelsutveckling

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Viktoria Vedin