Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Feministisk kunskapsproduktion, akademiskt skrivande och tvärvetenskapliga forskningsmetoder

Du är antagen till kursen Feministisk kunskapsproduktion, akademiskt skrivande och tvärvetenskapliga forskningsmetoder, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när.  Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 25 oktober till och med 5 november. Om du inte har registrerat dig senast den 5 november förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).


  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-11-01

  Tid: 10.15-12.00

  Plats: SAM.A.337 (S310)

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen behandlar feministisk vetenskapskritik, kunskapsproduktion och akademiskt skrivande. Kursen syftar till att erbjuda studenterna teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter kring tvärvetenskapliga metoder i genusvetenskap samt en förmåga att problematisera forskningsprocessens olika delar. Kursen behandlar även etiska aspekter kring forskningsprocessens olika delar.

  Kursen är indelad i två moment; Feministisk vetenskapskritik och akademiskt skrivande (7,5hp) och Feministisk kunskapsproduktion och vetenskapliga arbetssätt (7,5 hp). Kursen ger studenterna erfarenhet och kunskap att tillämpa och problematisera tvärvetenskapliga feministiska forskningsmetoder i sina egna projekt, till exempel den egna masteruppsatsen. Aktivt deltagande i seminarier är en förutsättning för att kunna genomföra kursen med goda resultat.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)