Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fjärrundervisning

Du är antagen till kursen Fjärrundervisning , men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du själv registrera dig på kursen samt checka in på din kurs på den digitala kursplattformen för att kunna läsa kursen. 
  Info om hur du kommer igång med dina studier hittar du här: Kom igång med studierna

  Sista dag att registrera sig och checka in på kursen är tis 15 juni 2021 kl 23:55. Ifall du inte fått till incheckning och registrering i tid mister du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs)

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  14 juni 2021

  Tid: kl 13:15

  Plats: Zoom - se schema

  Kursstartsinformation
  Här hittar du viktig information gällande hur du gör din registrering och kommer åt din kurs på lärplattformen: 
  https://www.umu.se/student/pedagogiska-institutionen/valkomstbrev/ny-student---fristaende-kurser/ 

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Träffar under kursen
  Det här är en kurs med två "träffar" via zoom, mån 14 juni hålls introduktion samt mån 16 aug då kursen examineras (obligatorisk). Båda träffarna pågår mellan kl. 13:15 - 16:00.

  Se instruktioner hur du kommer igång med Zoom nedan. 

  Du kommer träffa lärare och kursare vid ett eller två tillfällen via Zoom samt att ni har kontunuellig kontakt med varandra via kursens lärplattform. Du måste delta på träffen den 16 aug för att kunna bli godkänd på kursen.  

  Du hittar allt du behöver för kursen på lärplattformen:
  https://studera.pedag.umu.se/ 

  Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier och workshops. Hela eller delar av undervisningen kan ges med stöd av informations- och kommunikationsteknik. Detta kan innebära specifika krav på viss teknisk utrustning och kompetens. Vissa undervisningsmoment kan vara obligatoriska. Undervisningen i vissa kursmoment kan ges på engelska.

  Till denna kurs behöver du ha tillgång till dator, bredbandsuppkoppling och med fördel mikrofon och webbkamera.

  Inför att kursen börjar så vill vi att ni svarar på denna enkät: https://lime.pedag.umu.se/index.php/934228?lang=sv 

  Fäll ihop
 • Kom igång med Zoom

  På denna webbsida har du enkla instruktioner för att komma igång med Zoom:

  Kom igång med Zoom

  Vill du läsa mer kan du även kika här: 

  https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/zoom/

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Övergripande kursfrågor så som studieplanering, behörighet mm kan du ställa till vår studievägledare Jenny på: info@pedag.umu.se
  Du når även studievägledningen via kontaktformuläret längst ner på den här sidan.

  Frågor av administrativ karaktär, så som registrering, intyg mm kan ni ställa till vår administratör på administration@pedag.umu.se.

  Under semesterperioden juli/aug så kan du alltid ställa dina frågor tiill vårt Infocenter

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Studier och covid-19

  Kul att du valt Umeå universitet, vi ser verkligen framemot att ses! Från och med den 30 september är de flesta tidigare covid-åtgärder helt slopade – välkommen tillbaka till campus! Helt som normalt blir det dock inte direkt, till exempel kan vissa utbildningsmoment fortfarande vara digitala och det är viktigt att fortsätta tänka på avståndet ett tag till.

  På Studentwebben finns sammanfattning av saker att tänka på om Studier och covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben, både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)