"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fjärrundervisning

Välkommen till Pedagogiska institutionen! Du är antagen till kursen Fjärrundervisning, 7,5 hp, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du checka in på lärplattformen samt registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Om du inte har checkat in och registrerat dig senast 220614 förlorar du din plats på kursen.

  Incheckning på kursens sida på lärplattformen kan du genomföra mellan 220501 - 220614
  Registrering gör du i studentwebben under perioden 220606-220614.

  Info om hur du kommer igång med dina studier hittar du här: Kom igång med studierna

  OBS! Har du tidigare haft en registrering på samma kurskod behöver du kontakta vår administratör för att få hjälp med din registrering (se kontaktinformation längre ned i detta välkomstbrev). 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du meddela det till studievägledningen innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg kan komma att krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  13 juni 2022

  Tid: 13:15 - 16:00

  Plats: https://umu.zoom.us/j/62835864878?pwd=NmVTNlFPdmFpMkg3UnVNRFJmUHlXQT09

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Måndagen den 13 juni kl 13.15 möts vi för en digital kursintroduktion och föreläsning via zoom. (se mer info hur du kommer igång med zoom nedan)

  Schemat kommer att finnas på kursen sida på lärplattformen 4 v före kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursupplägg

  Kursen ges på 50% studietakt mellan 13 juni - 21 augusti. Det kommer ges två digitala träffar, på kursen: 

  • 13 juni - kl 13:15 - 16 -  Kursintro & föreläsning
  • 16 aug - kl 13:15 - 16 - Examinerande zoomträff

  Övrig tid på kursen kommer arbetet ske asynkront där ni inledningsvis förbereder er genom att ta del av artiklar samt inspelade föreläsningar som finns på lärplattformen och sedan utför ni de uppgifter som finns. Mer detaljerad info om kursupplägger presenteras i lärarnas välkomstbrev och materialet om kursen som finns på kurssidan på lärplattformen. Lärplattform för kursen hittar du här: https://studera.pedag.umu.se/ 

  Kursen bygger mycket på deltagarnas aktiva engagemang och varje deltagares egna erfarenheter och frågor är viktiga. Kommunikationen mellan er studenter och lärarna kommer främst att ske skriftligt vialärplattformen. Via lärformen kommer du att få tillgång till kursens uppgifter, information om kurslitteratur och stöd i form av resurser, exempelvis föreläsningar och diskussionsforum.

  Att vara aktiv i diskussionsforum är något vi redan nu vill lyfta som en mycket viktig del för en lyckad distansutbildning. Under kursens gång kommer du säkert ha en hel del frågor och det blir ditt ansvar som student att våga fråga om hjälp. Detta kan ske genom att använda diskussionsforum. Där kan ni studenter ge varandra stöd och hjälpa varandra när så är möjligt. Lärarna tar också del av vad som skrivs i diskussionsforumen, vilket innebär att de också svarar på frågor. Ställ gärna generella frågor till lärarna i forumet "Frågor till lärarna", så kan fler på kursen ta del av svaren.

  Fäll ihop
 • Komma igång med Zoom

  Zoom är ett verktyg som ofta används för undervisning på nätet. Som student kan du också använda Zoom för att träffa dina studiekamrater digitalt. Du kan både vara deltagare och värd för ett möte. Det här är en guide till de vanligaste funktionerna i Zoom. Du loggar in med ditt Umu-id.

  Zoom för studenter

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Övergripande kursfrågor så som studieplanering, behörighet mm kan du ställa till vår studievägledare på: info@pedag.umu.se Du når även studievägledningen via kontaktformuläret längst ner på den här sidan.

  Frågor av administrativ karaktär, så som registrering, intyg mm kan ni ställa till vår administratör på administration@pedag.umu.se.

  Under juli månad så kan du alltid ställa dina frågor till vårt Infocenter.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)