Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förändringsledarskap i omvårdnadsarbete

  • Antal högskolepoäng 3 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

Kursen behandlar sjuksköterskans självständiga roll som ledare i förändringsarbete. Aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete inom vård studeras. Vidare studeras modeller och metoder för förändringsarbete, förändringsledarskap samt verktyg för förändringsarbete och betydelsen av att mäta effekt. Att leda i förändring innebär även att känna till olika mekanismer som utlöses när människor interagerar med varandra i ett förändringsarbete. Därför innehåller kursen även kunskap om struktur, kultur och motivation i ett förändringsarbete. Kursdeltagarna tränar med hjälp av teorier och modeller på att förstå och formulera strategier för förändringsarbete samt att identifiera faktorer som påverkar förändringsarbete. De studerar även klinisk verksamhet och lägger grunden för ett konkret förändrings- och utvecklingsarbete samt granskar den egna rollen i arbetet.

Anmälan och behörighet

Förändringsledarskap i omvårdnadsarbete, 3 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2020 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 mars 2020

Slutar

29 mars 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Upplägg för distanskurs

Kursen har 1 sammankomst om 3-4 dagar på kursorten. För de nätburna inslagen behövs tillgång till dator med internetuppkoppling med 2.0 Mbit/s eller högre i båda riktningarna, ett usb-headset med mikrofon samt en webbkamera. Fast uppkoppling är alltid att föredra. Man kan även koppla upp sig på ett bibliotek eller lärcentrum.

Behörighetskrav

Sjuksköterske- eller röntgensjuksköterskeexamen samt yrkesverksamhet som sjuksköterska/ röntgensjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-37202

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för omvårdnad