Med utgångspunkt i förskolans styrdokument inklusive FN:s barnkonvention samt aktuell forskning och utvecklingsarbete behandlas förskolans uppdrag och arbetssätt. Den pedagogiska inom- och utomhusmiljöns betydelse för barns lek, och lärande och möjligheter till inflytande bearbetas. Förskolan som arena för jämlikhet, jämställdhet och kulturell mångfald studeras, liksom förskollärares ansvar för samverkan med hemmen samt föräldrars/vårdnadshavares rätt till inflytande. Vidare behandlas och diskuteras vikten av samverkan mellan förskola, skola och fritidshem. Betydelsen av att verksamhetens innehåll och arbetssätt varieras i relation till barns olikheter poängteras. Det temainriktade arbetssättet behandlas och diskuteras.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.
I kursen ingår obligatoriska inslag som kräver fysisk närvaro på campus och/eller deltagande vid schemalagda digitala träffar, se vidare i kurstillfällets gällande schema och information i lärplattformen.Det ingår 1 obligatorisk träff på campus som innefattar 1 halvdag och 2 heldagar. Vid detta tillfälle genomförs bl.a. seminarium och praktisk tillämpning. I kursen ingår även 7 schemalagda obligatoriska digitala träffar via internet med bl.a. föreläsningar och workshops. Därtill tillkommer 2 inlämningar av 2 hemtentamen.Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för att delta i kursen och fullgöra de uppgifter som ingår. Vid digitala examinerande tillfällen krävs kamera och headset för att säkerställa rättssäker examination.
Behörighetskrav
Förskollärare som profession (UK) 6 hp, Barns lärande och omsorg 15 hp, Förskolans uppdrag och arbetssätt 1 5 hp eller motsvarande.
Anmälan
Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.