"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Franska A Fonetik, grammatik och språkvetenskap

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2023
Välkommen till ämnet franska

Möt Florence Sisask - en av våra lärare.

Att bli kär och att läsa franska – är det samma sak?

Besök vår ämnessida i franska för att få veta mer

Om kursen

I kursen ingår studier av språkvetenskap, fransk grammatik och fonologi, läs- och hörförståelse och muntlig kommunikation. Ett grundläggande vetenskapligt förhållningssätt tillämpas, inte minst till den egna inlärningen. Fortlöpande träning i att uttrycka sig skriftligt och muntligt på franska.

Tillsammans med kursen Franska A Litteratur- och kulturstudier samt skriftlig produktion, ger Franska A Fonetik, grammatik och språkvetenskap behörighet till Franska B. Delkurserna kan läsas i vilken ordning som helst.

Anmälan och behörighet

Franska A Fonetik, grammatik och språkvetenskap, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

28 augusti 2023

Slutar

2 juni 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

11 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen sker huvudsakligen på nätet. Schemalagda träffar i Umeå (1) samt i digitalt klassrum (online-träffar) ingår.

Tillgång till dator krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och nätuppkoppling, se ’Tekniska krav för nätkurser’ på https://www.umu.se/student/sprakstudier/dokument/.

En fysisk träff i Umeå omfattar 2 dagar. Normalt hålls den i maj i samband med riksprovet i grammatik (fredag-lördag). De obligatoriska schemalagda online-träffarna är preliminärt 10 till antalet. 
Obs! Ändringar kan förekomma.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Franska 3. Gymnasiekurskravet kan ersättas av universitetskursen Franska, Kvalifikationskurs 7,5 hp, eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 250 kr. Total studieavgift: 23 250 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-14224

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 april 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)