TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i juni!
På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig på studentwebben innan kursstart. Det kan du göra mellan 30 maj - 7 juni.
Mer information om studentwebben hittar du här.
Det är oerhört viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. Om du inte har registrerat dig senast den 7 juni riskerar du att förlora din plats på kursen.
För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto) först. Observera att aktivering av ditt Umu-id inte är detsamma som självregistrering! Läs mer under "Ny vid Umeå universitet"
Observera att om du är antagen med "villkor" och inte kan registrera dig på studentwebben måste du kontakta studieadministratören för att få information om vad du saknar för att vara behörig (se kontaktinformation nedan).
Om du bestämt dig för att INTE läsa kursen behöver du inte kontakta oss, utan du lämnar själv återbud via ditt antagningsbesked på antagning.se. Gör detta snarast, det är många som vill läsa denna kurs.
Fäll ihopOfta krävs även aktivitet under kursens första veckor för att du inte ska bli avregistrerad.
Missar du kursuppstarten utan att meddela kursansvarig eller studieadministratör tappar du din plats.
Kursens samläses med Fri akvarell.
Logga in i lärplattformen Canvas och bekanta dig med den innan kursstart.
Första träfftillfället består av flera dagar. Kursen startar med genomgång 15-17 juni på Campus Umeå. Därefter följer eget arbete under sommaren.
Andra träfftillfället med redovisning sker 17 augusti via zoom.
Vi presenterar litteraturen vid kursstart. Vissa böcker kan vara svåra att få tag på, så vi kommer att tillhandahålla en del digitala utdrag ur vissa titlar.
Akvarellfärger
Akvarellfärger i konstnärskvalitet - helst på tub - men kaka går också bra. Här ett förslag på grundsortiment i fabrikatet Winsor & Newton.
Papper
Vi rekommenderar att du har många billiga akvarellpapper för laborationer. Därutöver bör du ha några kvalitetspapper i Arches eller Fabriano, 200-300 gram. Ta gärna med också andra papper som kan vara intressanta att jämföra.
Skivor
Två skivor som inte slår sig och som passar det pappersformat som du vill använda.
Penslar
Ta med de penslar du har. Skaffa gärna en större pensel nr 8-14 - som håller vatten - samt en bred moddlare att väta papper med.
Övrigt
Klisterremsor, palettkniv, svamp, vattenmugg, palettkoppar till tubfärger, bokbindarlim eller trälim till collage, anteckningsbok och pennor.
Kursen går på kvartsfart (25% studietakt). Att läsa en kurs med 25% studietakt innebär ca 10 timmars studier per vecka. Kursen går på distans men med en fysisk träff. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand mellan träffarna och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på kursens lärplattform.
Fäll ihop
Frågor kring registrering?
Kontakta studieadministratör
Frågor kring kursstart, litteratur och kursinnehåll?
Ansvarig lärare: Frida Marklund, Anna Widén
Frågor kring studentanvändare, såsom borttappat lösenord? Problem med aktivering? inloggning?
Stödcentrum ITS: https://www.servicedesk.its.umu.se/
Telefonnummer: 090-786 63 00
Fäll ihop
Aktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar jag mitt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.
Fäll ihopDigitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Office 365 och hur jag installerar det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.
Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).
Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.
Fäll ihop