Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fri akvarell

Du är antagen till sommarkursen i Fri Akvarell 7.5 hp vid Umeå universitet, som ges på ön Stora Fjäderägg samt vid Estetiska Institutionen, Umeå universitet. Jag som skriver det här heter Anna Widén och är värd. Här nedan hittar du en del allmän information (se "Om kursen"). Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig se under "Kontakt". Välkommen till kursen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi kommer att registrera dig veckan innan kursstart manuellt så du behöver inte göra något. Däremot behöver du aktivera ditt användarkonto för att få tillgång till lärplattformen Cambro, se mer information om detta under "Ny vid Umeå universitet".

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  18 juni

  Tid: 9.00

  Plats: Stora Fjäderägg

  Kursplan och litteraturlista

  Då vi använder oss av lärplattformen Cambro så är det bra om du dagarna innan första träffen provar att logga in med hjälp av ditt umu-id. Mer information om Umu-id hittar du under "Ny vid Umeå universitet"

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen går på distans, det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen Cambro. Kurser omfattar två träfftillfällen i början och slutet av sommaren, med självstudier däremellan. Det är obligatoriskt att delta i träffarna.

  Du som är antagen till kursen kommer att kontaktas av Anita Midbjer, som är kursansvarig,  per telefon för information angående båtresa från Holmön till ön Stora Fjäderägg, kost och logi på vandrarhem (gäller kursträff 1) samt studieguide.

   

  Träff 1, v 25 (18-20 juni):

  Plats: Stora Fjäderägg

  Söndag 17 juni,
  Färja från Norrfjärden till Holmön kl. 18.00 och båtresa från Holmön 18.30 till Stora Fjäderägg. Inkvartering på vandrarhemmet, Stora Fjäderägg.

  Måndag 18 juni
  Obligatoriskt program kl. 09.00 -17.00.
  Föredrag och samtal 19.00-21.00.

  Tisdag 19 juni
  Obligatoriskt program kl. 09.00-17.00.
  Genomgång 19.00-21.00.

  Onsdag 20 juni
  Obligatoriskt program kl. 09.00-17.00.
  Avslutning 19.00-21.oo.

  Torsdag 18 juni
  Båtresa till Holmön från Stora Fjäderägg kl. 10.30, färja från Holmön till Norrfjärden kl. 12.10.

  Träff 2, v 34 (25, 26 augusti):

  Plats: Institutionen för estetiska ämnen, Lärarutbildningshuset, bildateljé, L 210.

  Lördag 25 augusti
  Obligatoriskt program kl.10.00 – 15.00. För den som vill gemensam middag.

  Söndag 26 augusti
  Obligatoriskt program kl.10.00 – 15.00.

  Materiallista

  Utrustning
  Akvarellfärger - helst på tub - men kaka går också bra
  Om du vill komplettera med tuber är här ett förslag i fabrikatet Winsor & Newton (ex. I B Wahlström). New Gamboge, Yellow Ochre, Raw Sienna, Burnt Sienna, Raw Umber, Sepia, Light Red, French Ultramarine, Cobalt Blue, Antwerp Blue, Indigo, Ivory Black, Neutral Tint, Paynes Gray, Winsor Violet.

  Akvarellpapper
  Billigt akvarellpappersblock för laborationer, samt kvalitetspapper som Arches eller Fabriano, 200-300 gram, i den kvantitet som du tror att du behöver

  Skivor
  Två skivor som inte slår sig och som passar det pappersformat som du vill använda.

  Penslar
  Ta med de penslar du har. Skaffa gärna en större pensel nr 8-14 - som håller vatten - samt en bred moddlare att väta papper med.

  Övrigt
  Klisterremsor, palettkniv, svamp, vattenmugg, palettkoppar till tubfärger, bokbindarlim eller trälim till collage, anteckningsbok och pennor.

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Anna Widén, värd

  Camilla Henriksson, studieadministratör
  090-786 60 10

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)