"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fri akvarell

Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i juni!

Så här börjar du

 • 1. Du har fått ett antagningsbesked från antagning.se

  Du har fått ditt antagningsbesked från Antagning.se. För att behålla din plats måste du nu registrera dig på kursen. Läs mer om hur du gör det under rubriken "Registrera dig på kursen".

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi kommer att reigstrera dig manuellt på kurser efter att logikostnaden har betalats in, mer information om detta hittar du under "Kursstart".

  >> För att kunna bli registrerad samt komma åt våra system måste du även aktivera ditt Umu-id (användarkonto).Läs mer under "Ny vid Umeå universitet"

  Lämna återbud

  Om du bestämt dig för att INTE läsa kursen behöver du inte kontakta oss, utan du lämnar själv återbud via ditt antagningsbesked på antagning.se. Gör detta snarast, det är många som vill läsa denna kurs.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Kursstart

  Kursen Fri akvarell är för dig som vill utveckla ditt konstnärliga uttryck och fördjupa dina kunskaper om akvarellfärgernas egenskaper och möjligheter. Kursen innehåller laborativt arbete med akvarell, bildsamtal och teoretiska inslag som behandlar akvarellteknikens grunder. För dig som läser Fri Akvarell i Kulturskolan har studierna också ett pedagogiskt perspektiv.

  • Efter antagning till kursen (26 april och framåt) kommer lärare i kursen att kontakta dig som ska studera, via telefon för ytterligare information.

  • Obligatorisk uppstartsträff
   Vi startar med en digital obligatorisk träff (via zoom) den 8 juni kl. 18.00 för information och avstämning inför den första träffen och resa ut till Holmön.

   Viss litteratur kommer att tillhandahållas av institutionen och mera information om litteraturen kommer vid digital träff den 8 juni.

   Inför kursstarten införskaffas material enligt lista som skickas ut med studieguide efter att antagning skett.

  • Kursträffen på Holmön
   Sommaren 2023 kommer den första kursträffen att äga rum på Holmön utanför Umeå. Kostnad för logi och betalas av kursdeltagare, 4 nätter på Holmön kostar 1200 kr per person.

   Villkor: Registrering i kursen sker efter att logikostnaden betalats, senast den 25 maj. Logi och information om Holmön https://www.prastgardenholmon.se (pg nummer skickas ut i studieguide efter antagning). Vid avhopp som sker efter registrering återbetalas halva logikostnaden.

   Efter träffen på holmön arbetar du självständigt med kursens examinerande uppgifter och läser litteratur. I kursen samläser kursen Fri akvarell med kursen Fri akvarell i kulturskolan, då mycket av kursinnehållet är lika i båda kurserna. En del uppgifter skiljer sig dock åt mellan kurserna.

   Den första kursträffen är en utgångspunkt inför sommarens självstudier och närvaro är viktigt för möjligheterna att nå förväntade studieresultat.

  • Kursavslut
   Studierna avslutas med två examinerande digitala träffdagar (via zoom) 24-25 augusti.


  Övriga träfftider hittar du här: https://www.umu.se/institutionen-for-estetiska-amnen/utbildning/studentsida/


  När du har blivit registrerad så kommer du in i vår lärplattform Canvas

  Digitala träffar sker via Zoom.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen går på halvfart (50% studietakt). Att läsa en kurs med 50% studietakt innebär ca 20 timmars studier per vecka. Kursen går på distans med en obligatorisk träff på Holmön, Umeå.  Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand mellan träffarna och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på kursens lärplattform.

   

  Fäll ihop
 • Vem ska jag fråga?

  Frågor kring registrering?
  Kontakta studieadministratör

  Frågor kring Litteratur och kursinnehåll?
  Ansvarig lärare: Anna Widén

  Frågor kring studentanvändare, såsom borttappat lösenord? Problem med aktivering?  inloggning?
  Stödcentrum ITS: https://www.servicedesk.its.umu.se/
  Telefonnummer: 090-786 63 00

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Läs mer om varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)