"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Funktionell rörelseanalys för skadeprevention och idrottsprestation

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen bygger vidare på kunskaper från programmets första två terminer, samt om biomekanik, motorisk kontroll och idrottsskador.

Under kursen tränar studenterna praktiskt på att uföra analys av funktionella rörelser och tester av rörelsekontroll hos friska idrottare och motionärer.

Funktionell rörelseanalys sätts i relation till skadeprevention och idrottsprestation utifrån såväl grupp- som individnivå, där studenterna lär sig att självständigt utföra funktionella rörelseanalyser och med dessa som bas instruera övningar för skadeprevention eller för att öka prestation. Kritisk granskning av aktuella koncept för analys av funktionell rörlighet är en central del av kursen.

Kursen omfattar hjärt-lungräddning som även inkluderar hantering av hjärtstartare.

Praktiska uppgifter ingår som medför fysisk kontakt med testpersoner.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Apostolos Theos