Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer

Du är antagen till Fysisk aktivitet och hälsa för KRAFT-instruktörer, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i SOMMAR!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du behöver inte svara ja på antagningsbeskedet, men det är viktigt att du registrerar dig via lärplattformen Moodle vid kursstart genom att i avsett forum skriva att du har för avsikt att gå kursen. Det kan du göra från och med att kurssidan öppnas vilket sker senast 17:e juni. Om du inte har registrerat dig senast den 20:e juni förlorar du din plats.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
  OBS! Vet du redan nu att du inte har möjlighet att gå kursen är det väldigt viktigt att du avsäger dig din plats på www.antagning.se

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 17:e juni

  Tid: 08:00

  Plats: Ortsoberoende

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen sker helt på distans, med en studietakt om 50%, via en virtuell lärmiljö för distribution av kursmaterial, föreläsningar, uppgifter och diskussioner. Kursen kräver tillgång till internetuppkopplad dator. Upprop sker på kursplattformen Moodle. Du kommer att få ett mail om inloggning när denna lärplattform öppnar strax före kursstart. På kursplattformen kommer det också en studieguide med ytterligare information om kursens ingående delar.
  När du kommer åt lärplattformen har du tillgång till alla tematiska områden från början och väljer själv vilket du börjar med. Vi har dock en rekommenderad progression beskriven i studieguiden. Då kursen är distansbaserad finns inget fysiskt schema att förhålla sig till, utan du har perioden 17:e juni - 25 augusti på dig att slutföra uppgifterna på kursen.
  Obligatorisk kurslitteratur är den kostnadsfria sammanställningen av fysisk aktivitet i sjukdomsbehandling och sjukdomsprevention som tillhandahålls via FYSS 2017 (se respektive kapitel under www.fyss.se)
  Av upphovsrättsliga skäl finns ännu inte alla kapitel uppdaterade till 2017 på www.fyss.se. I de fall där specifika föreläsningsområden saknar dokumentation i 2017 års upplaga av FYSS, kompletteras detta med litteratur från 2008 års sammanställning: http://www.fyss.se/wp-content/uploads/2018/02/FYSS-2008-hela-boken.pdf
  Stödlitteratur är även "Global Recommendations on Physical Activity For Health", sammanställt av världshälsoorganisationen WHO 2010 (finns exempelvis att tillgå via https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK305057/pdf/Bookshelf_NBK305057.pdf)
  För den som vill fördjupa sig inom de olika föreläsningsteman presenteras även rekommenderad litteratur i form av vetenskapliga artiklar och övrig litteratur med tillkommande kostnad.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Kontakt
  Anna Nordström
  090-786 67 53
  anna.h.nordstrom@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)