Hoppa direkt till innehållet
printicon

Geovetenskap

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Vårtermin 2020

Om kursen

Kursen behandlar grundläggande geovetenskapliga processer i berg- och vattenmiljöer. Kursen inleds med studier av bergarternas bildning, sammansättning och egenskaper samt deras betydelse för naturmiljön. Även geologiska resurser som industrimineral och malmer behandlas. Vidare studeras sjö- och havsvattnets egenskaper samt olika processer och drivkrafter som bildning av vågor, tidvatten och strömmar. Speciell vikt läggs vid Östersjöns fysiska miljö. Exkursioner och praktiska övningar ingår. Kursen är indelad i två moment: Mineral och bergarter, 7,5 hp, Sjöar och hav, 7,5 hp.

Anmälan och behörighet

Geovetenskap, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2020 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

20 januari 2020

Slutar

29 mars 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Fysik A eller Fysik 1b1/1a (Områdesbehörighet 7/A7 med ett undantag)

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-50715

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Tord Andersson, kursansvarig