Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Grafisk design 1

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen ger praktisk träning i att tillämpa metoder för användartestning. Grafisk design med inriktning mot grafiska användargränssnitt (GUI) och solida användargränssnitt (SUI) är centrala avsnitt i kursen.

Framtagning av enkla GUI prototyper, 3 hp
Momentet introducerar tekniker som används vid iterativ testning av GUI- och SUI-gränssnitt. I momentet ingår ett projektarbete bestående av en kortare produktanalys, en skissfas, en framtagning av skissprototyper samt en slutpresentation.

Grafisk design för interaktiva media, 3 hp
Momentet ger grundläggande kunskaper i grafisk formgivning, typografi, framtagning av logotyper samt piktogram för användning i interaktiva medier. Vidare ingår ett antal praktiska uppgifter som framtagandet av en grafisk profil, en layout av skärmgränsavsnitt för olika typer av interaktiva media, animationer samt grafisk design för tryckta media.

Mjukvaruprototyper I, 1,5 hp
Momentet ger en introduktion till programvaran Flash, eller motsvarande, för framtagning av animerade GUI-gränssnitt.
 

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Exchange studies, International contact person, Designhögskolan