Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Grundläggande formgivning

Du är antagen till kurspaketet Grundläggande formgivning, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mera om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. !

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig. För det här kurspaketet ska du själv registrera dig i Portalen innan kursstart på delkursen Grundläggande tvådimensionell formgivning. Det kan du göra från och med Måndag den 24 augusti till och med Tisdag 1 september. Om du inte har registrerat dig i Portalen senast den 1 september förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Längre ner på den här sidan hittar du information om hur du aktiverar.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Tisdag 1 september

  Tid: 10.15

  Linda Bogren bjuder in till Zoom möte första kursdagen.
  Join Zoom Meeting
  https://umu.zoom.us/j/63692007626?pwd=YW9UVmxMcm1uMzJIeE1md2NoazJwQT09
  Meeting ID: 636 9200 7626
  Password: 508916
  One tap mobile
  +46850539728,,63692007626# Sweden
  +46844682488,,63692007626# Sweden

  Definitivt schema publiceras 1 månad före kursstart. När du fått fram schemat så tryck F5 så att du får de senaste uppdateringarna av schemat.

  Detta kurspaket består av två kurser. Om du hellre vill ha schemat anpassat för mobil så måste du i så fall titta på respektive kurs schema. Grundläggande tvådimensionell formgivning eller Grundläggande tredimensionell formgivning.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kurspaketets upplägg

  Det här kurspaketet löper över hela höstterminen, och består av två delkurser: Grundläggande tvådimensionell formgivning 15 hp och Grundläggande tredimensionell formgivning 15 hp. Målet med kurspaketet är att ge dig en första orientering i designämnets konstnärliga, kreativa och praktiska sidor.
  Under kurspaketets gång arbetar du med form, både praktiskt och teoretiskt, med början i tvådimensionell form och senare med tredimensionell form. Kurspaketet hjälper dig utveckla tekniker och metoder inom visualisering, och ger dig möjligheter att samla arbetsprover för att söka vidare till andra konstnärliga utbildningar.

  Lärplattformen Canvas / Cambro
  Vi använder oss av lärplattformen Canvas i kursen Grundläggande tvådimensionell formgivning och lärplattformen Cambro i Grundläggande tredimensionell formgivning. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du lämnar in dina uppgifter. Genväg till lärplattformarna finns på studentwebben. Notera att du måste ha aktiverat ditt Umu-id för att kunna logga in på en lärplattform + registrerat dig på kursen.

   

  Fäll ihop
 • Information om delkurserna

  Detta kurspaket består av två kurser. Då kurserna har olika upplägg så hänvisar vi till välkomstbrevet till respektive kurs.

  Vecka 36 - Vecka 44  (Notera att denna kurs ges nästan helt på distans)
  Kurs 1: Grundläggande tvådimensionell formgivning

  Vecka 45 - Vecka 02 (Förhoppningsvis kommer vi köra denna kurs på plats på Designhögskolan.)
  Kurs 2: Grundläggande tredimensionell formgivning

   

  Fäll ihop
 • Omständigheter rörande Covid-19

  Kurspaketet planeras att genomföras på Designhögskolan utifrån de regler och riktlinjer för undervisning som gäller för Umeå universitet gällande corona. Det innebär att Designhögskolan anpassar all undervisning utifrån den verksamhet som sker och vi arbetar med mindre grupper, social distansiering, digitala möten när vi träffas i stora grupper, reglerade tider för att vara på skolan etc. Designhögskolan har ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som omfattar personal och studenter vilket innebär att förutsättningar för undervisning kan komma att förändras och anpassas under kursen.

  Om universitets riktlinjer och förutsättningar för undervisning förändras kan det påverka kursens upplägg, genomförande m.m. Vi ser i dagsläget att kurspaketet är möjlig att genomföra på ett bra sätt, men det innebär att personal och studenter tar ett individuellt ansvar att följa riktlinjer och ramar för undervisning.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – introduktionsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)