Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Grundläggande formgivning

Du är antagen till kurspaketet Grundläggande formgivning, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mera om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. !

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men om du inte längre är intresserad av din plats är det bra att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig. För det här kurspaketet ska du själv registrera dig via Studentwebben innan kursstart på delkursen Grundläggande tvådimensionell formgivning. Det kan du göra från och med Måndag den 23 augusti till och med Måndag 30 augusti. Om du inte har registrerat dig senast den 30 augusti förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Längre ner på den här sidan hittar du information om hur du aktiverar.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Tisdag 31 augusti

  Tid: 09.00

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Linda Bogren bjuder in till Zoom möte första kursdagen.
  https://umu.zoom.us/j/62322255155 Meeting ID: 623 2225 5155

  Definitivt schema publiceras 1 månad före kursstart. När du fått fram schemat så tryck F5 så att du får de senaste uppdateringarna av schemat.

  Detta kurspaket består av två kurser. Om du hellre vill ha schemat anpassat för mobil så måste du i så fall titta på schemat för respektive delkurs.  Kurs 1 Grundläggande tvådimensionell formgivning eller Kurs 2 Grundläggande tredimensionell formgivning.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kurspaketets upplägg

  Det här kurspaketet löper över hela höstterminen, och består av två delkurser: Grundläggande tvådimensionell formgivning 15 hp och Grundläggande tredimensionell formgivning 15 hp. Målet med kurspaketet är att ge dig en första orientering i designämnets konstnärliga, kreativa och praktiska sidor.
  Under kurspaketets gång arbetar du med form, både praktiskt och teoretiskt, med början i tvådimensionell form och senare med tredimensionell form. Kurspaketet hjälper dig utveckla tekniker och metoder inom visualisering, och ger dig möjligheter att samla arbetsprover för att söka vidare till andra konstnärliga utbildningar.

  Lärplattformen Canvas
  Vi använder oss av lärplattformen Canvas i kurserna Grundläggande tvådimensionell formgivning och  Grundläggande tredimensionell formgivning. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen du lämnar in dina uppgifter. Genväg till lärplattformarna finns på studentwebben. Notera att du måste ha aktiverat ditt Umu-id för att kunna logga in på en lärplattform + registrerat dig på kursen.

   

  Fäll ihop
 • Information om delkurserna

  Detta kurspaket består av två kurser. Då kurserna har olika upplägg så hänvisar vi till välkomstbrevet till respektive kurs.

  Vecka 35 - Vecka 44  (Notera att denna kurs ges nästan helt på distans)
  Kurs 1: Grundläggande tvådimensionell formgivning

  Vecka 44 - Vecka 02 (Kursen genomförs på Designhögskolan)
  Kurs 2: Grundläggande tredimensionell formgivning

   

  Fäll ihop
 • Omständigheter rörande Covid-19

  Kurspaketet planeras att genomföras på Designhögskolan utifrån de regler och riktlinjer för undervisning som gäller för Umeå universitet gällande corona. Det innebär att Designhögskolan anpassar all undervisning utifrån den verksamhet som sker och vi arbetar med mindre grupper, social distansiering, digitala möten när vi träffas i stora grupper, reglerade tider för att vara på skolan etc. Designhögskolan har ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som omfattar personal och studenter vilket innebär att förutsättningar för undervisning kan komma att förändras och anpassas under kursen.

  Om universitets riktlinjer och förutsättningar för undervisning förändras kan det påverka kursens upplägg, genomförande m.m. Vi ser i dagsläget att kurspaketet är möjlig att genomföra på ett bra sätt, men det innebär att personal och studenter tar ett individuellt ansvar att följa riktlinjer och ramar för undervisning.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 23–26 augusti

  Det kan vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar 23–26 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå.

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)