Du måste själv registrera dig på en kursen. Registreringen är bara öppen en viss tid . På kursen används webbregistrering. Du får notering längst upp på studentwebbens startsida.Länkar till en externa sida. Där står det också vilket sista datum du kan registrera dig på den aktuella kursen.
Intill kursens namn finns en knapp, "Registrera". Klicka på den och följ instruktionerna för att genomföra din registrering.
Kursen ges på Campus Umeå, men zoom-möten kan också förekomma exempelvis i samband med grupparbeten, seminarier och redovisningar. Det kan därför vara bra att kolla att zoom fungerar på din dator, surfplatta, telefon eller vilken plattform du använder.
Kursen är uppdelad i fem teman.
Inom varje tema kommer det att erbjudas undervisning i form av föreläsningar och studiematerial i form av rekommenderad läsning i läroboken och länkar till annat externt material, eller material som ligger på hemsidan. Du kommer också själv att behöva leta ytterligare material på internet och i databaser för vetenskapligt material.
Inom varje tema kommer du att arbeta med en uppgift, ofta uppdelad i
en förstudie,
ett seminarium/grupparbete,
en avslutande reflektion samt
en quiz innehållande instuderingsfrågor på aktuella kapitel i boken och annan kurslitteratur.
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.