"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hållbart skogsbruk

Känn dig varmt välkommen till kursen Hållbart skogsbruk som ges av institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet. Jag som skriver detta heter Stig-Olof Holm och är kursansvarig och lärare på kursen. Kontakta mig om du har några frågor, stig-olof.holm@umu.se.  Jag ser fram emot en intressant och utvecklande kurs för oss alla.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Det gör du i Studentwebben mellan 11-25 januari. Det är viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. 

  Manual för självregistrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Fredag 19 februari

  Tid: 10:00

  Plats: Online

  Observera att på grund av coronarestriktionerna kommer åtminstone träff 1 att vara på distans. Beslut om resten fattas efter kursens start. Länkar till föreläsningar på Zoom eller Starleaf finns i Cambro, så det är viktigt att du loggar in på Cambro. Mer information om det finns här nedanför. 

  Observera också att kursen startar 18 januari med inläsning av litteratur. Första träffen startar 19 februari.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen består av 4 träffar under vårterminen och mellan träffarna bedriver studenten studier på hemorten. Merparten av kursmaterialet, artiklar som ska läsas, bilder till föreläsningar med mera, finns på lärplattformen Cambro. Du loggar in med ditt Umu-id. Läs mer om Umu-id under rubriken "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Ett huvudtema under kursen blir hur man genom skogsskötsel ska kunna bidra till minskad klimatpåverkan, samt ett säkerställande av att den pågående klimatförändringen inte ska medföra större skador på skogen.

  Fäll ihop
 • Praktisk information

  Observera att nedanstående information gäller om kursträffarna sker i Umeå. 

  Under en av dagarna under träff två, den 21/3,  kommer en exkursion att äga rum. Vi besöker tre olika typer av skogar. Då behövs varma kläder, oömma skor, samt lunchpaket (gärna grillkorv). Den sista träffen, 16/5-18/5, ägnas huvudsakligen åt exkursioner. Även då behövs fältklädsel, inklusive regnkläder, liksom lunchpaket.

  Under träffarna bor studenten i Umeå, till exempel på något av vandrarhemmen.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Cambro

  Det är viktigt att du ser till att få tillgång till Cambro eftersom det utöver mycket av kurslitteraturen finns föreläsningar, meddelanden och annat där. Med antagningsbeskedet får du inloggningsuppgifter till Cambro.

  Du loggar in i Cambro med ditt aktiverade Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedanför.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Läs mer om varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)