Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hållbart skogsbruk

Känn dig varmt välkommen till kursen Hållbart skogsbruk som ges av institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet. Jag som skriver detta heter Stig-Olof Holm och är kursansvarig och lärare på kursen. Kontakta mig om du har några frågor, stig-olof.holm@umu.se.  Jag ser fram emot en intressant och utvecklande kurs för oss alla.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. Det gör du i Studentwebben mellan 11-25 januari. Det är viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. 

  Manual för självregistrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Fredag 19 februari

  Tid: 10:00

  Plats: Online

  Observera att på grund av coronarestriktionerna kommer åtminstone träff 1 att vara på distans. Beslut om resten fattas efter kursens start. Länkar till föreläsningar på Zoom eller Starleaf finns i Cambro, så det är viktigt att du loggar in på Cambro. Mer information om det finns här nedanför. 

  Observera också att kursen startar 18 januari med inläsning av litteratur. Första träffen startar 19 februari.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen består av 4 träffar under vårterminen och mellan träffarna bedriver studenten studier på hemorten. Merparten av kursmaterialet, artiklar som ska läsas, bilder till föreläsningar med mera, finns på lärplattformen Cambro. Du loggar in med ditt Umu-id. Läs mer om Umu-id under rubriken "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Ett huvudtema under kursen blir hur man genom skogsskötsel ska kunna bidra till minskad klimatpåverkan, samt ett säkerställande av att den pågående klimatförändringen inte ska medföra större skador på skogen.

  Fäll ihop
 • Praktisk information

  Observera att nedanstående information gäller om kursträffarna sker i Umeå. 

  Under en av dagarna under träff två, den 21/3,  kommer en exkursion att äga rum. Vi besöker tre olika typer av skogar. Då behövs varma kläder, oömma skor, samt lunchpaket (gärna grillkorv). Den sista träffen, 16/5-18/5, ägnas huvudsakligen åt exkursioner. Även då behövs fältklädsel, inklusive regnkläder, liksom lunchpaket.

  Under träffarna bor studenten i Umeå, till exempel på något av vandrarhemmen.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Cambro

  Det är viktigt att du ser till att få tillgång till Cambro eftersom det utöver mycket av kurslitteraturen finns föreläsningar, meddelanden och annat där. Med antagningsbeskedet får du inloggningsuppgifter till Cambro.

  Du loggar in i Cambro med ditt aktiverade Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedanför.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)