Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hälsoekonomiska utvärderingsmetoder i praktiken

Du är mycket välkommen till vår kurs! Den ges som en fristående kurs på nätet av Institutionen för epidemiologi och global hälsa.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Det går inte att självregistrera sig på denna kurs. För att bli registrerad så måste du närvara vid kurstart eller meddela förhinder till Eva Selin

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  1 November

  Tid: 13:00

  Plats: Zoom

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursstart sker den 1 november kl. 13:00 och du måste delta i kursstarten eller meddela Eva Selin förhinder för att bli registrerad. Vi genomför kursen digitalt. Allt material kommer att finnas på lärplattformen CANVAS, inklusive länkar till kortversioner av våra föreläsningar.
  2 veckor innan kursen kommer du som är antagen att få tillgång till kurssajten och får då ett meddelande om hur du loggar in på CANVAS. Material och länkar finns alltså på CANVAS, men våra digitala träffar kommer att genomföras på Zoom. Länkar till respektive lektionstillfälle kommer att finnas på CANVAS som meddelande.

  Tidigare har vi meddelat på vår hemsida att undervisningen genomförs i huvudsak digitalt men med två fysiska träffar. Men vi har ändat detta och kommer nu inte att ha några fysiska träffar.

  Träffarna organiseras normalt som en föreläsning följd av diskussioner. Inspelade kortversioner av föreläsningarna kommer att finnas tillgängliga på CANVAS.

  Du kommer att få tillgång till CANVAS sidan via din e-postadress. Om du inte fått e-post om detta före fredagen den 19 oktober måste du meddela Eva Selin

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Drummond MF (ed.). Methods for the Economic Evaluation of Health Care Programmes. Oxford: Oxford university press, latest edition.
  Denna bok finns som e-bok Universitetsbiblioteket 

  Gray AM, Clarke PM, Wolstenholme JL & Wordsworth S. Applied Methods of Cost-effectiveness Analysis in Health Care. Oxford University Press, Oxford 2011
  Denna bok finns som e-bok Universitetsbiblioteket

  Lorna Guinness , and Virginia Wiseman (eds). Introduction to health economics. Oxford University Press, latest edition.
  Denna bok finns som e-bok på Universitetsnätverket

  Alternativ på svenska

  Svensson M. Hälsoekonomisk utvärdering. Metod och tillämpningar. Studentlitteratur. Lund, 2019
  (Finns ej som e-bok)

  Övrigt material

  SBU:s handbok. Utvärdering av metoder i hälso-och sjukvården och insatser i socialtjänsten. Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, 2017.
  (Finns tillgängligt på Canvas)

  Statens folkhälsoinstitut. Folkhälsoekonomi i praktiken. Östersund, R 2011:08.
  (Finns tillgängligt på Canvas)

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)