Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Handledarutbildning för VFU-handledare, bedömning

Hej och välkomna till kursen Handledarutbildning för VFU-handledare, bedömning

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Är du antagen till utbildningen, men inte längre intresserad av din studieplats? Då är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast själv via Mina sidor på Antagning.se.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  För kursen tillämpas självregistrering genom Portalen. Registreringen är öppen mellan 2017-08-21 och 2017-08-31. Det är viktigt att du registrerar dig under den perioden, annars förlorar du din studieplats.

  För att kunna registrera dig på kursen behöver du aktivera ditt UMU-ID (CAS-ID).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Se kursens Cambrosida.

  Tid: Se kursens Cambrosida.

  Plats: Se kursens Cambrosida.

  Kursen är en nätbaserad distanskurs utan träffar eller sammankomster. Kursen behandlar grunderna i formativ bedömning och hur dessa kan användas i bedömningen av lärarstudenternas arbeten och handlingar. Till stöd finns filmer med inspelat tal till powerpointbilder där innehållet är en kort sammanfattning av formativ bedömning samt exempel på ett bedömningsunderlag som används vid VFU-kurser. Se kursens Cambrosida för ytterligare information.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursidan på Cambro

  Kursen använder sig utav lärplattformen Cambro för att tillhandahålla kursinformation samt för genomförande av kursens distansförlagda delar. För att kunna logga in på Cambro behöver du aktivera ditt UMU-ID (CAS-ID).

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera Umu-id (användarkonto)

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (användarkonto) för att till exempel

  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag vill veta mer om Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

   

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben – mer info för dig som pluggar här


  Studentwebben - allt du behöver på en och samma adress. Här hittar du information om bland annat service på campus, karriärvägledning, hälsa, kartor, logga in i Portalen, student e-post och lärplattformar.

  www.student.umu.se

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen