"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Heltalsprogrammering

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Vårtermin 2023

Om kursen

Heltalsoptimering ställer oss ofta inför svåra beräkningsproblem. Den här kursen behandlar metoder som kan användas för att lösa sådana problem exakt, eller, när så inte är praktiskt möjligt, heuristiska metoder för att ge övre och undre gränser hos målfunktionen. Tekniker som behandlas är trädsöknings- och plansnittningsmetoder, LP- och Lagrangerelaxation samt deras bakomliggande teori.  På kursen behandlas även grundläggande komplexitetsteori.  Datorlaborationer används för att tillämpa metoder som behandlats under kursen.

Anmälan och behörighet

Heltalsprogrammering, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2023 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

22 mars 2023

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp inkluderande 15 hp i programmeringsmetodik och en kurs i linjär algebra samt en kurs i linjär programmering eller motsvarande. Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Platsgaranti

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-58115

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 oktober 2022. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare Lars-Daniel Öhman