Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsmedicin för läkare

Välkommen till kursen "Idrottsmedicin för läkare" som ges av avdelningen för Idrottsmedicin, Medicinska fakulteten, Umeå universitet

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du registrerar dig på kursen via Studentwebben (https://www.umu.se/student) senast den 28 augusti, så att du inte riskerar att förlora din studieplats.

  Första kursträffen äger rum fredag 20 september kl. 10.00 i sal N380 (se länk nedan). Vid kursträffen får du bl.a. information om:

  - Kursplan

  - Tider för träffarna: 20-21 september, 25-26 oktober, 29-30 november.

  Fredagar 10-17 och lördagar 08.30-13.

  - Kurslitteratur

  - Övriga frågor

  Se även schema för mer information. Innehåll i schema publiceras senast 4 veckor före kursstart.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Mer utförlig information om kursen hittar du på vår webbsida, och där hittar du också information om kurslitteratur.

  Fäll ihop
 • Information om tider m.m.

  Kursen ges på halvfart och delvis på distans. Under hösten 2019 har vi tre kursträffar. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand, men kommer även att träffa lärare och kurskamrater vid de tillfällen du är på plats vid Idrottsmedicinska enheten, Umeå universitet. Notera att tiderna för träffarna kan komma att justeras något. I så fall får du information i god tid.

  - 28 augusti 2019 - Registrering via Studentwebben.

  - 20-21 september 2019 - Kursträff i Umeå

  Tider för föreläsningarna och undervisning är fredagar 10.00–17.00 och lördagar 08.30-13.00.

  I kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen, som t.ex. instruktioner för uppgifter att lösa, lista över kursdeltagare och meddelanden från lärarna vid kursen. Det är också i lärplattformen du kommer att lämna in dina uppgifter.

  För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet (se mer info här nedan)

  Fäll ihop
 • Kursinnehåll

  Kursen ger kunskaper inom det idrottsmedicinska vetenskapsområdet där de fördjupade teoretiska kunskaperna i idrottstraumatologi integreras med praktiska undersökningsmoment och verkliga CASE gällande idrottsskador.

  Vidare innehåller kursen en idrottsfysiologisk fördjupning där kunskapen tillämpas mot olika idrottstyper och olika grupper t ex med avseende på ålder och kön. Även tillämpade laborationer och demonstrationer i idrottslabbet ingår.

  I kursen ingår en individuell uppgift där studenten reflekterar över hur teori och praktik integreras i teamarbete i idrotten

  Ålder och kön/genus är exempel på centrala teman som belyses under hela kursen.

  Undervisningen sker i form av föreläsningar, laborationer i idrottsmiljö inklusive idrottslabbet, case, seminarier eller gruppövningar. Vissa undervisningsmoment kan ges på engelska. Delar av undervisningen ges med stöd av informations- och kommunikationsteknik, vilket innebär specifika krav på teknisk utrustning och kompetens.

  Välkommen till oss!

  Lars Göran Fjellborg (kursansvarig)

  Apostolos Theos (studierektor)

  Lisbeth Wikström-Frisén (programvägledare)

  Ewa Johansson (studieadministratör)

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)