Beskrivning: De enskilda kurserna omfattar föreläsningar, seminarier och praktiska laborationer.
I Immunologikursen presenteras immunsystemets organisation och utveckling, aktivering vid stimulering, och dess olika effektorfunktioner, cellulära och molekylära mekanismer för humoralt och cellmedierat immunsvar, immunologiskt minne, toleransmekanismer, transplantationsimmunologi, autoimmunitet, allergi, immunbrist, samt immunsystemets reaktion mot olika patogener.
Kursen i Bakteriell fysiologi och patogenes belyser den fascinerande värld som bakterier utgör och ger insikter i bakteriers diversitet och några av deras specifika habitat. Kursen illustrerar på molekylär nivå de regulatoriska mekanismerna bakom mikrobiell adaption till varierande miljöer. Betydelsen av genöverföring för bakteriell evolution och upptag av nytt kodande DNA, som t ex antibiotika resistens, kommer att diskuteras. Vår nuvarande kunskap om bakteriers patogena mekanismer och de sjukdomar som det leder till kommer att presenteras. Den molekylära bakgrunden till patogena strategier som motilitet, biofilm, quorum sensing, sekretionssystem, toxiner, adhesionsfaktorer och hur bakterier undviker immunförsvaret kommer att belysas. Mot bakgrund av den utbredda antibiotikaresistansen bland viktiga bakteriella patogener kommer även nya metoder för att bekämpa och motverka bakteriella infektioner att behandlas.
Neurobiologikursen ger studenten fördjupade kunskaper om hur nervsystemet är organiserat och hur det fungerar för att förändra fysiologiska tillstånd av neuronala kretsar vilket ligger bakom uppkomsten av beteende. Således studeras nervsystemet på molekylär, cellulär, system och beteendemässiga nivåer.
Genetikkursen ger fördjupade kunskaper i genetisk teori, metodik och analys. Kursens huvudområde är genetiska principer och de bakomliggande mekanismerna på molekylär nivå samt på cell-, organism- och populationsnivå. Kursen syftar till att ge studenterna en övergripande förståelse för arvsmassans organisation och hur genetiska förändringar på molekylär nivå kan påverka biologiska processer samt hur dessa förändringar påverkar organismen, populationen och i förlängningen även evolutionen.
Kurser inom kurspaket
Immunologi, 7,5 hp
Startar
29 augusti 2022
Denna kurs ges endast inom kurspaketet.
Bakteriell Fysiologi och Patogenes, 7,5 hp
Startar
29 september 2022
Denna kurs ges endast inom kurspaketet.
Neurobiologi, 7,5 hp
Startar
1 november 2022
Denna kurs ges endast inom kurspaketet.
Genetik II, 7,5 hp
Startar
2 december 2022
Denna kurs ges endast inom kurspaketet.
Anmälan och behörighet
Infektion,neurobiologi och genetik, 30 hp
Hösttermin 2022
Startar
29 augusti 2022
Slutar
15 januari 2023
Studieort
Umeå
Undervisningsspråk
Engelska
Studieform
Dagtid,
100%
Behörighetskrav
20 hp från avslutade kurser i kemi varav minst 5 hp i biokemi, alternativt 20 hp från en kombination av avslutade kurser i kemi och fysik och/eller matematik, varav minst 5 hp i biokemi; 60 hp från avslutade kurser i biologi, innehållande mikrobiologi, molekylärbiologi, genetik, cellbiologi och fysiologi; dokumenterad färdighet i experimentellt arbete omfattande minst 5 hp.
Urval
Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp)
Studieavgift
Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz.
Anmälningsavgift: 900 kr.
Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr.
Total studieavgift: 71 400 kr.
Anmälnings- och studieavgifter
Anmälningskod
UMU-F5298
Anmälan
Sista anmälningsdag var den
17 januari 2022.
Du kan inte längre anmäla dig.