Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Infektionssjukvård

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2022

Om kursen

Innehåll

Kursen innehåller teoretiska avsnitt och lärande genom gruppundervisning med praktiska inslag. Den omfattar avancerad bedömning, övervakning och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar med särskilt fokus på allvarliga infektionssjukdomar. Kursen lägger största vikten på infektionssjukvård i de Nordiska länderna men betonar också att ett internationellt perspektiv är nödvändigt för att hantera infektioner och spridning av mikroorganismer. Den omfattar även ämnesområdena smittskydd och vårdhygien samt ansvarsfull användning av läkemedel mot bakterier och virus. Kursen omfattar lärande om symtom, tillstånd och omvårdnad inom de områden som nämnts under "huvudområden" och har såväl samhällsperspektiv som sjukvårdsperspektiv. Därutöver ger kursen träning i att söka information och kritiskt värdera vetenskapliga studier och sammanställa detta skriftligt.

Anmälan och behörighet

Infektionssjukvård, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2022 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

29 augusti 2022

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 25%

Behörighetskrav

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av följande områden: medicin, vårdvetenskap, omvårdnad, biomedicinsk laboratorievetenskap, odontologi, veterinärmedicin, biologi, farmaci, folkhälsovetenskap, eller motsvarande. Språkkunskaper motsvarande godkänt betyg i Svenska 3/Svenska B samt Engelska 6.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 44 025 kr. Total studieavgift: 44 025 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-38500

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 19 april 2022. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Anders Johansson