"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Internationell arbetsrätt: Globala, regionala och nationella perspektiv (Juristprogrammet)

  • Antal högskolepoäng 15 hp

Om kursen

Kursen syftar till fördjupad kunskap om den internationella arbetsrätten. I kursen anläggs ett globaliserings- och aktörsperspektiv på arbetsrätten där EU:s regelverk på området, ILO:s kärnkonventioner samt de bestämmelser i Europakonventionen och dess tilläggsprotokoll som är av särskild betydelse för förhållande på arbetsmarknaden står i centrum för studierna. Kursen syftar särskilt till fördjupad kunskap om hur dessa regelverk påverkar den svenska arbetsmarknadsmodellen som kännetecknas av ett stort mått av självreglering och kollektivavtalets starka ställning.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)