Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Introduktion till läraryrket

Välkommen till kursen Introduktion till läraryrket 7,5 hp. Innan du kan börja studera måste du göra några saker före själva kursstarten. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Registreringen är öppen från 2022-09-22 till och med 2022-09-30. Om du inte har registrerat dig senast den 30 september, förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period, måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Alla frågor om registrering kan du maila in till administration@pedag.umu.se så hjälper vi dig.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se instruktioner längre ner på denna sida.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 september 2022

  Tid: Se schema

  Plats: Canvas

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkomna till kursen Introduktion till läraryrket, 7,5 hp

  Kursen pågår 2022-09-29 – 2022-12-01

  Kursen går helt på distans, men innehåller några träffar på Zoom. På kursen använder vi den digitala kursplattformen Canvas där material samt information kommer att finnas.

  Kursen består av tre teman som behandlar olika aspekter av läraryrket, dessa innehåller:

  -          Skolans uppdrag, styrdokument, läraruppdraget, didaktik

  -          Ledarskap i klassrummet, sociala relationer, lärmiljöer

  -          Skolans historia och skoljuridik

  I tema ett utforskar vi vilka olika styrdokument som lärare måste förhålla sig till, bland annat pratar vi om skolans värdegrund och vad den innebär. Vi kommer också att prata om vad det innebär att arbeta som lärare utifrån olika aspekter av yrket. I tema två fortsätter vi att fokusera på olika aspekter av läraryrket i form av olika typer av ledarskap, vikten av att ha goda relationer till sina elever och hur olika lärmiljöer kan påverka elevernas lärande. Och slutligen, i tema tre kommer vi att titta på den svenska skolan utifrån ett historiskt perspektiv samt fördjupa oss lite mer i skoljuridiken.

  På kursen kommer det att vara fyra examinationer. Inom varje tema kommer det att vara ett examinerande seminarium som genomförs muntligt via Zoom. Det kommer också att vara en individuell skriftlig uppgift som ska lämnas in i slutet av kursen.

  Vi ser fram emot att träffas i höst.

   

  Med vänliga hälsningar,

  Sara Engvall (kursansvarig) och Josefin Ånger

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)