"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kartläggning av föränderliga ekosystem: att förstå vår påverkan på naturliga miljöer

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2023

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen kommer att använda ett speciellt fallstudieområde för att utforska dess värde i mänsklig kultur, naturresurser från det förflutna och framtiden, ekosystem och påverkan på klimatreglering i planetarisk och framtidsinriktad skala. Vi kommer att använda ett kollektivt utforskande och kartläggning för att samla information på ett innovativt sätt, för att peka på intressekonflikter och symbiotiska förhållanden, för att få en djupare förståelse för vad som verkligen händer i några av de mest värdefulla naturliga miljöerna på vår planet. Vi kommer att kartlägga deras värde för att förstå de faror de står inför och hur vi kan balansera dem. Kursen kommer att beröra radikala kartografier och analysera värdesystem; såsom ekosystemtjänster, välståndsekonomin, inbäddade koldioxidavtryck och försörjningskedjor för modernt slaveri. Vi kommer att analysera och kartlägga sambandet mellan biologisk mångfald, mänsklig arbetskraftsanvändning, geokapitalism och värdet av rena naturresurser som sötvatten och syre. Kursens resultat kommer att vara en uppsättning stora komplexa ritningar och modeller som presenterar dessa inbördes förhållanden som kombinerar senaste datamodelleringstekniker, input från experter som bor och arbetar med samhällen på plats, analys av historisk information och samtida förstahandsberättelser.

Anmälan och behörighet

Kartläggning av föränderliga ekosystem: att förstå vår påverkan på naturliga miljöer, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

16 januari 2023

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 400 kr. Total studieavgift: 23 400 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-52708

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 oktober 2022. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Anna Ericsson