Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Klinisk tillämpning av arbetsterapeutiska teorier och modeller

Välkommen till kursen Klinisk tillämpning av arbetsterapeutiska teorier och modeller, 15 hp, Umeå universitet som ges vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering, Umeå universitet. Denna kurs utgör andra delen av magister- eller masterprogrammet i arbetsterapi men kan också läsas som fristående kurs.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På den här kursen registrerar vi dig efter att du har loggat in på kursens plattform via www.cambro.umu.se med din Umu-id. Kurssajten i Cambro öppnas under vecka 2, 2018. För att komma in på lärplattformen Cambro loggar du in med din Umu-id. Länken till lärplattformen är: https://www.cambro.umu.se/portal. Om du inte vill behålla din plats på kursern efter urval 2 ska du gå in på Antagning.se och tacka nej till kursen så platsen kan erbjudas till dem som står på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Kursstart 15 januari i lärplattformen Cambro

  Tid: 1:a träff mån 22 jan kl 13.00

  Kursspecifik information
  Vårterminen börjar den 15 januari och ni kommer då att få en uppgift för att förbereda er inför kursträffen i Umeå. Mer information omkring detta kommer att skickas ut i januari.
  Kursen har endast en kursträff i Umeå i början av kursen. Under resten av kursen kommer allt arbete att göras på din hemort. Campusdagarna är obligatoriska och kommer att hållas i Umeå 22 - 25 januari 2018. Vi börjar måndagen den 22 januari kl. 13.00-16.30 i Vårdvetarhuset, sal B201 (salen kallas även Verkstaden), tisdag 23 januari och onsdag 24 januari kl. 8.30-16.30, sal C201 och avslutar torsdag den 25 januari, kl. 8.30-12.00, sal C201. Kursmaterialet kommer att finnas tillgängligt på Umeå Universitets lärplattform Cambro.
  Kursen innebär halvtidsstudier. Mer information om universitetsstudier finner du via denna länk https://www.umu.se/utbildning/universitetsstudier---sa-funkar-det/.
  Kursansvarig är Margareta Lindberg och er lärare under den första kursveckan heter Almut Spaeth. Hon kommer från Hamburg och kommer att föreläsa på engelska. Men hon kan läsa och förstår svenska så diskussioner kan föras på svenska eller engelska. Den lärare som planeras medverka i kursen när det gäller era uppgifter är Anneli Nyman som är universitetslektor i arbetsterapi vid Luleå tekniska universitet. Examinator för kursen är Ingeborg Nilsson. Med det här brevet vill vi hälsa dig välkommen till kursen och ge dig en del information.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Ni träffas på kursträffen i Umeå, men resten av terminen sker kontakterna via Cambro/Adobe Connect/Skype eller via e-post. Kursen innefattar ett antal kursuppgifter som utgör en viktig del av kursen och ni kommer att jobba med dessa under våren. Ni kommer att få datum för inlämning av uppgifterna och vi kommer att ha tid att diskutera och klargöra eventuella frågor när vi ses i Umeå. Ni kommer både att jobba individuellt och i par med uppgifterna, vid kursträffen i Umeå kommer ni att få bestämma vem ni ska arbeta med. Tidsplanen för dig och din kollega och genom vilka kanaler ni väljer att arbeta (dvs Adobe, Skype, e-post, telefon) kommer att bestämmas vid kursträffen.

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  För att kunna genomföra kursuppgifterna är det viktigt att du har tillgång till följande böcker:
  1. Fisher, A. G. (2009). Occupational therapy intervention process model: A model for planning and implementing top-down, client-centered, and occupation-based interventions. Fort Collins, CO: Three Star Press. (beställ från: http://amps.se/otipm/

  2. Taylor, Renée R. (2017). Kielhofner's model of Human Occupation: Theory and application (5th ed). Philadelphia; Wolters Kluwer.

  3. Townsend, E. A., & Polatajko, H. J. (2013). Enabling occupation II: Advancing an occupational therapy vision for health, well-being, & justice through occupation. Ottawa, Canadian Association of Occupational Therapists (beställ från http://www.caot.ca/default.asp?pageid=1439)

  Enabling Occupation II kan endast beställas direkt från Yrkesförbundet i Kanada:
  CAOT, här: http://www.caot.ca/default.asp?pageid=1439 Tyvärr brukar det ta lite tid att få den levererad, så det är viktigt att du beställer boken så fort som möjligt.
  OTIPM kan du beställa via AMPS svenska hemsida: http://amps.se/otipm/ och den kan du ha hemma på några dagar.
  Litteraturen är i denna kurs mycket viktig och det är inte möjligt att genomföra kursen utan den. Då det finns flera versioner av dessa böcker vill vi göra dig observant på att kontrollera utgivningsår så det stämmer överens med listan ovan.
  Som student vid Umeå universitet har du tillgång till en mängd litteratur och olika databaser via universitetsbiblioteket. Gå in via http://www.ub.umu.se/
  Om du behöver guidning inför din sökning gå till fliken "Sökhjälp och guider". Där presenteras många olika vägar att söka litteratur. Logga in via din Umu-id.
  Återigen, hjärtligt välkommen till kursen Klinisk tillämpning av arbetsterapeutiska teorier och modeller, vid Umeå universitet!

  Fäll ihop
 • Övrig information

  Allmän information
  Under länken http://www.umu.se/om-universitetet/fakta/informationsmaterial/ finns information om universitetet. Där finns också länkar till kartor över Campus- och sjukhusområdet och där kan du hitta Vårdvetarhuset som ligger mellan Campus och Sjukhusområdet.
  Information om tillfälligt boende hittar du på denna länk: https://www.akutrum.nu/media/File/tips_pa_boende__tips_on_housing_1508.pdf
  Information om magister- och masterprogram
  Information om magisterprogrammet i arbetsterapi finns på följande hemsida: http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/program/?code=VAARB Här hittar du bl a utbildningsplan för aktuellt program. De första kurserna är gemensamma för magister- och masterprogrammen. Under "Kurser inom programmet" hittar du bl a kursplan och litteratur för de olika kurserna.
  Information om studentkåren hittar du på adressen: http://medicinska.se/

  Hör gärna av dig till mig om du har frågor eller funderingar. Om du inte får tag på någon av oss lärare så kan vår sekreterare Christina Lindberg vidarebefordra ditt samtal eller ta emot meddelanden.
  Välkommen till kursen!

  Margareta Lindberg, margareta.lindberg@umu.se
  tel. 090-786 9896
  Anneli Nyman anneli.nyman@ltu.se 
  Almut Spaeth, almut.spath@umu.se
  Christina Lindberg, christina.lindberg@umu.se
  tel. 090-786 9893

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Med anledning av Covid-19. Vi ställer inte in. Vi ställer om.

  Så kul att du sökt till oss, och vi ser framemot att ses! Det är annorlunda tider och vi är mitt i en pandemi där vi håller avstånd och visar hänsyn till varandra. Det är fortfarande så att utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske på distans, så att vi inte samlas alla på campus samtidigt.

  Bästa stället att hålla sig uppdaterad om vad som händer och hur dina studier kan komma att påverkas är på Studentwebben. Där hittar du också råd, tips och verktyg för studier och samarbete på distans. Sidorna uppdateras löpande, så fort det kommer nya regler eller rekommendationer.

  Förändringar på grund av Covid-19

  Fäll ihop
 • Välkommen ny student på Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Introduktionsföreläsningar – ny på universitetet

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att hålla reda på. Välkommen till våra digitala introduktionsföreläsningar 13-15 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – så funkar det
  • Varför finns studentkåren?
  • Studera med funktionsnedsättning
  • IT-tjänster för studenter
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Prestera och vara – hur hittar jag balans
  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id!

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa

  Save the date! Digital välkomstmässa – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda.

  Mässan startar kl 12 med en rejäl kick-off på huvudscenen. Därefter tar mässan vid. Där i vimlet kan du läsa om de utställande organisationerna och besöka mässmontrar virtuellt. Under tiden kommer det att finns representanter från organisationerna på plats i den virtuella värld mässan befinner sig i.

  När: Fredag 29 januari 2021
  Tid: Klockan 12.00 - 16:00

  Här håller du koll på Välkomstmässan. På sajten hittar du även studentföreningar, kårknutna föreningar och externa ideella föreningar. Föreningar som verkar i Umeå och på campus. Webben är ny och växer från vecka till vecka.

  Fäll ihop
 • Mottagningen

  Studielivet är mycket mer än bara studier! Studentkårerna arrangerar till studiestarten en mottagning för att välkomna alla nya studenter på Umeå universitet.

  Du som väljer att vara med får vänner för livet, känna hur studentlivet fungerar och lära dig studentikosa ord och sånger. För visst vill du också få ut det mesta av din studietid i Umeå du med?

  När: Mottagningen börjar den 13 januari och slutar den 29 januari. 

  Här håller du koll på och går med i mottagningen

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför vill vi helst att du i första hand mejlar, ringer eller chattar med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)