Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kognitiv neuropsykologi 1 för psykologprogrammet

  • Antal högskolepoäng 4 hp

Om kursen

Kursens mål är att ge teoretiska kunskaper inom området kognitiv neuropsykologi utifrån neurovetenskaplig och klinisk neuropsykologisk forskning. Sambandet mellan hjärnans processer och våra mentala funktioner kommer att belysas. Kursen behandlar teorier inom den kognitiva neuropsykologin med fokus på perception, uppmärksamhet, minnesfunktioner, exekutiva funktioner och språkliga funktioner. Vidare ges grundläggande orientering om neurologiska, psykiatriska och geriatriska sjukdomstillstånd och de neuropsykologiska funktionsnedsättningar som karakteriserar dessa tillstånd.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)