"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kost- och måltidsvetenskap 3

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2025

Om kursen

När en kostvetare arbetar inom en måltidsverksamhet, är det viktigt att ha kunskap om produktion, distribution och servering av mat för storkök och andra verksamheter utanför hemmet. För att skapa hållbara måltider är hållbar livsmedelsupphandling och metoder för att förebygga matsvinn avgörande. Kursen behandlar även ledarskapets betydelse för individ, grupp och organisation. Måltidsverksamhet finns inom såväl kommunal, statlig, regional och privat regi.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kost- och måltidsvetenskap 3, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Kurstillfälle som ingår i ett program

Startar

1 september 2025

Slutar

18 januari 2026

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

2 st

Behörighetskrav

Kost- och måltidsvetenskap 1, 30 hp samt godkänt resultat om minst 15 hp på Kost- och måltidsvetenskap 2, 30 hp, eller motsvarande.

Anmälan

Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Annica Nylander