Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kost vid träning

Du är antagen till Kost vid träning, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du tackat ja till din plats måste du registrera dig på kursen. Det gör du genom att logga in i Studentwebben med ditt Umu-id.

  Om du inte har något användarkonto (UmU-Id) så måste du ordna detta först. Hur du går tillväga kan du läsa här nedanför under rubriken "Ny vid Umeå universitet"

  Webbregistreringen är öppen mellan 28/8– 3/9

  Det är viktigt att du ser till att registrera dig i tid så du inte riskerar att förlora din plats på kursen eller få problem med CSN. Du kommer inte heller att kunna komma åt lärplattformen Cambro förrän du är registrerad.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 2 september 2019

  Tid: 8:00

  Plats: Lärplattformen Cambro

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Om kursen!

  Inga obligatoriska träffar ingår i kursen, all undervisning bedrivs via webbplattformen. Kurswebben i Cambro öppnar när terminen startar - måndag 28 augusti v. 36 då du får tillgång till allt material. Innan dess är den inte synlig för dig.

  Kursen Kost vid träning är en nätbaserad distanskurs med fördröjd studietakt. Eftersom detta är en internetbaserad kurs måste du själv som student läsa in en stor del av kursmaterialet. Du kommer bl.a. att ha hjälp av en studiehandledning samt inspelade föreläsningar. Ju mer aktiv du själv är som student, ju mer kommer du att få ut av kursen. Räkna med att det tar tid att läsa in kurslitteratur, lyssna på föreläsningar, utföra hemuppgifter, examinationer, delta i diskussionsforum etc.
  För att kunna genomföra kursen kommer du att behöva tillgång till dator med internet. En webbkamera kan vara bra att ha när du kommunicerar med dina studiekamrater – men inget måste. Om du inte har tillgång till denna utrustning hemma kan du ta kontakt med närmaste Lärcentra.

  Kursen består av tre moment:
  • Livsmedelskemi och metabolism 4,5 hp
  • Näringslära 7,5 hp
  • Projektarbete, 3 hp

  Kurswebben (Cambro) är ditt klassrum och din informationskälla. Där kommer du att hitta allt kursmaterial samt övrig viktig information. Viktigt att du loggar in ofta och snabbt kommer igång med studierna och tar del av den senaste informationen.

  Det är också på kurswebben du kommer att ha kontakt med dina kurskamrater samt genomföra seminarier lämna in hemuppgifter etc. Om du har frågor som du inte hittar svar via kurswebben tag då kontakt med: ewacarin.sehlstedt@umu.se alt. 090-7866484.

  Inspelade föreläsningar samt pdf-filer med åhörarkopior, instuderingsfrågor, hemuppgifter, mm. kommer att läggas ut löpande under kursens gång.

  Tentamen kommer att ske via kurswebben och som hemtentamen. Mer info kommer senare.

  Fäll ihop
 • Kontakta oss!

  Kursansvarig:
  EwaCarin Sehlstedt

  Studieadministratör:
  Marie Friman

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)