TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till kursen Digital tjänsteutveckling VT2023! Du är antagen till kursen, men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra för att börja på kursen samt hur och när. Du kan även läsa mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.
Självregistrering via Studentwebben
När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig via Studentwebben i samband med kursstart. Registreringen är öppen 9-16 januari 2023. För att behålla din plats måste du registrera dig senast den 16 januari.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till Studentsupport Informatik innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt.
För att kunna registrera dig via Studentwebben krävs det att du är antagen till kursen och att du har ett så kallat Umu-id samt ett lösenord. I samband med att du fick ditt antagningsbesked, fick du också information om hur du aktiverar denna användare. Det finns även information om detta längre ner här i välkomstbrevet.
Kontakta studentsupport.informatik@umu.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.
Lärplattform
Kommunikationen mellan studenter och lärare kommer främst att ske via lärplattformen Canvas. Därför är det nödvändigt att du har tillgång till en dator och internetuppkoppling med god överföringshastighet. I lärplattformen kommer du att få tillgång till kursens aktiviteter såsom information om kurslitteratur, uppgifter, inlämning, föreläsningar och diskussionsforum.
För att logga in i Canvas måste du ha aktiverat ditt Umu-id och registrerat dig på kursen. Mer information om Canvas och Umu-id hittar du på Studentwebben. När du registrerat dig på kursen och loggat in i Canvas med ditt Umu-id kommer du att se kursen som en valbar flik i din arbetsmiljö. Lärplattformen Canvas öppnar i samband med kursstart.
Fäll ihopVi vill hälsa dig välkommen till vårterminens kurs Kreativ medieproduktion 2, 30 hp och det första momentet Digitala medier: aktuella trender och perspektiv, 7,5 hp!
Kursen startar med en gemensam kursintroduktion i sal MIT.C.313 den 16 januari 13.15-15.
Som du kan se i schemat består kursen av relativt stor del självständigt arbete, detta för att planera och genomföra en empirisk undersökningen. Denna del av examinationen genomförs i grupp. Eftersom kursen bedrivs på helfart bör du vara beredd på att avsätta tid för inläsning och förberedelser förutom de schemalagda föreläsningsdagarna. Du som student har ett ansvar för din personliga inlärning, föreläsningarna gör inte anspråk på att täcka in samtliga ämnesområden som kursen innehåller.
Under kursen har vi examinerande seminarium som genomförs under en timme i mindre grupper. Av erfarenhet vet vi att många studenter tycker att det är mycket att läsa till kursens seminarier. Om du har möjlighet att påbörja läsningen innan kursen startar så underlättar det. Den bok du ska börja läsa är:
Hjertström Lappalainen, Jonna (2014) (Red) Klassiska texter om praktisk kunskap. Södertörn Studies in Practical Knowledge 7, Stockholm: Södertörns högskola.
Vi kommer även att behandla nedanstående bok som stöd i genomförandet av den empiriska undersökningen:
Yin, Robert K. (2011) Kvalitativ forskning från start till mål. Lund: Studentlitteratur.
Det tillkommer även elektroniskt publicerade artiklar och rapporter som görs tillgängliga i lärplattformen Canvas. Som inspiration inför kursen kan du titta också på följande intervju med redaktören till den kurslitteratur som vi kommer att behandla under tre seminarier: https://www.youtube.com/watch?v=ctly_BM33lw
Vi som hälsar dig välkommen och är lärare på kursen är Anna Croon och Linnea Öhlund
Vi ses i januari!
Hälsar Anna och Linnea
Om du har frågor om kursens innehåll och upplägg är du välkommen att kontakta kursansvarig lärare:
Anna Croon anna.croon@umu.se
Frågor av administrativ karaktär såsom registrering och intyg kan du ställa till vår studentsupport:
studentsupport.informatik@umu.se
Vi önskar dig varmt välkommen till kursen!
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska:
• registrera dig på kurser
• lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
• kolla din studentmejl
• skaffa Umu-kort
• använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Fäll ihopBeställ ditt Umu-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Jag ansöker om Umu-kortet på en gång
Fäll ihopSe på digitala studiestartsföreläsningar
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Se datum och tid för varje föreläsning via länken
Fäll ihop
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Fäll ihopFråga Infocenter om det krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.
Hitta till Infocenter (Mazemap)
Fäll ihop