"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kroki 1

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursens mål är att träna förmågan att se och uttrycka former, genom att öva på att teckna efter levande modell. Grundläggande för kursen är att arbeta med seendet som grund för tecknandet.
Under kursen fokuseras, förutom perception och kognitiva processer, områdena form, volym, balans, tyngd, rumslighet och rörelse genom övningar i skissteknik för att återge kroppens helhet, proportioner och uppbyggnad i relation till bild. Under kursen introduceras även områdesspecifika metoder och begrepp.
Modellteckning utgör en av de grundläggande färdigheter inom den konstnärliga traditionen- en färdighet som ständigt behöver utövas och tränas för att utövaren ska utveckla sin perceptionsförmåga i relation till teckningsmetodik och hanterandet av teckningsverktyg, samt utveckla sin personliga förmåga att uttrycka sig i bild. Kursen passar därför såväl för nybörjare som för avancerade tecknare.



Lektionerna på plats ges över tre helger lördag-söndag. Däremellan ges inlämningsuppgifter som studenten kan utföra på distans.  Detaljerat schema publiceras innan kursstart och skickas ut tillsammans med välkomstbrevet.

Kursen kommer att delas upp i två grupper. Du kommer själv välja vilken grupp du tillhör. Observera att det är begränsat antal platser i varje grupp så först till kvarn gäller. Information ges till antagna i välkomstbrev.

Kursen ges i huvudsak på svenska men om engelskspråkiga studenter finns kan handledning ske på engelska. Om huvuddelen av studenterna är engelskspråkiga så ges kursen på engelska med möjlighet till handledning på svenska.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Designhögskolan
Kontaktpersoner för kursen är:
Birgitta Sundberg (utbildningssamordnare), Adrian Löwander (Institutionsadministratör)