Hoppa direkt till innehållet
printicon

Kultur och historia i norr

  • Antal högskolepoäng 6 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2018

Om kursen

Kursen ger en introduktion till studier av den historiska utvecklingen och kulturen i norra Sverige och erbjuder en grundläggande genomgång av begreppen traditionella kunskaper och praktiska kunskaper. Kursen tar också upp moment som kulturekologi och paleoekologi, d v s spår efter människan i naturen och människans anpassning till naturen.

Anmälan och behörighet

Kultur och historia i norr, 6 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2018 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

10 december 2018

Slutar

20 januari 2019

Studieort

Kiruna

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 100%, Distans

Antal obligatoriska träffar

1 st

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är delvis nätbaserad. Förutom en obligatorisk tvådagarsträff i Kiruna, ingår en obligatorisk videokonferens. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på www.sprak.umu.se/student/dokument.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-13108

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 april 2018. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)