Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kunskap, undervisning och lärande 2 (UVK)

Välkommen till kursen Kunskap, undervisning och lärande 2, som ges inom ramen för Yrkeslärarprogrammet. Innan du kan börja studera måste du göra några saker före själva kursstarten. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  För att påbörja dina studier ska du själv registrera dig via studentwebben under perioden 2022-08-22 - 2022-08-30. Om du inte har registrerat dig senast den 30 augusti, förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Du kan anmäla detta genom att maila administration@pedag.umu.se och ange namn, personnummer och kursens namn.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se instruktioner längre ner på sidan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Välkommen till kursen Kunskap, undervisning och lärande 15 hp!

  Kursen ges i samverkan mellan Pedagogiska institutionen som är kursansvarig och Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV). Kursen, som ges på halvfart under tiden 29/8-15/1 2022, består av tre moduler.

  Modul 1: Kunskap, undervisning och lärande, 7hp 

  Modul 2: Didaktik, 3hp 

  Modul 3: Betyg och bedömningsteori, 5hp 

  I augusti kommer kursplattform, studieguide och preciserat schema att finnas tillgängligt i kursplattformen Canvas.

  Vi önskar er en glad sommar och varmt välkomna till höstens kurs.

  // Lärarlaget genom Robert  

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)