Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Kvinnor och genus i det tidigmoderna Europa

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2019

Om kursen

Denna kurs undersöker kvinnors liv, erfarenheter och ställning i det förmoderna Europa ur olika perspektiv - ekonomiska, sociala, politiska, religiösa och kulturella. Teman som behandlas inkluderar familj, arbetsliv, utbildning, brott, häxeri, politik, kvinnlig fromhet och tidiga feminister. Denna kurs ger en unik ingång till kunskap om grundläggande historiska kategorier och metoder. Studenterna kommer att få kunskap om hur kritiska förhållningssätt och metoder kan användas inom historisk forskning och debatt.


 

Anmälan och behörighet

Kvinnor och genus i det tidigmoderna Europa, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2019 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

1 november 2019

Slutar

19 januari 2020

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga fysiska träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

För genomförande av kursen krävs tillgång till dator med bredbandsuppkoppling, samt webbkamera och headset som kan anslutas till datorn.

Behörighetskrav

90 hp kurser i historia, idéhistoria, ekonomisk historia, eller Kandidatexamen om 180 hp, eller motsvarande. En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).
 

 
 


 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-16016

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)